Ceata Junilor, cei mai buni în Bulgaria

Ansamblul „Ceata Junilor” s-a întors victorios din Bulgaria, acolo unde a obţinut trei medalii de aur şi Marele Trofeu al celui mai important festival-concurs internaţional din această ţară.

Cvadruplul succes a fost reuşit chiar în anul în care reputatul ansamblu sibian aniversează 25 de ani de la înfiinţare. Dansatorii Ansamblului folcloric „Ceata Junilor” au reprezentat România la unul dintre cele mai apreciate festivaluri-concurs internaţionale: “Morning Star” din Bulgaria. Ansamblul sibian a prezentat, în concurs, tablouri coregrafice din zona Sibiului și a Transilvaniei, astfel: la secțiunea jocuri populare – tablou din Mărginimea Sibiului, la secțiunea obiceiuri – Nunta tradițională hârtibăceană.

Premii importante

Fiind an aniversar, ansamblul s-a bucurat de prezența a patru dansatori de la Junii Sibiului, foşti membri ai Cetei, care au concurat, de asemenea, la categoria 18 – 35 de ani, astfel: două perechi cu jocuri populare din Transilvania și o pereche la secțiunea duet, cu un moment special de Joc din Câmpia Transilvaniei. Sibienii au obţinut rezultate extraordinare la Concursul „Morning Star” din Bulgaria: Premiul I şi medalia de aur la secţiunea duo dans: Livia Tarcea şi Ioan Crăcea, Premiul I şi medalia de aur la secţiunea grup patru perechi: Silvana Borghină şi Simion Cristea, Livia Tarcea şi Ioan Crăcea; Premiul I şi medalia de aur la secţiunea obicei tradiţional, Marele Premiu al festivalului. Fiind un festival al artelor, toţi concurenţii au intrat în competiţia finală pentru Grand Prix-ul/Marele Premiu al festivalului.  Ansamblul „Ceata Junilor” a reuşit performanţa de a aduce acasă, la Sibiu, Grand Prix-ul Festivalului “Morning Star”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*