Cei mai vârstnici sibieni, premiați de municipalitate

Cel mai vârstnic sibian, care a împlinit anul acesta venerabila vârstă de 102 ani, a primit din partea Primăriei Sibiu un cadou în valoare de 1.900 de lei.

Aceeași sumă o va primi, la începutul lunii aprilie, un alt veteran sibian, care urmează să împlinească vârsta de 101 ani.

Cu ocazia sărbătorilor pascale, Primăria Sibiu face un mic gest de recunoștință pentru veteranii de război din oraș, o acțiune care, cu ajutorul sponsorilor, s-a transformat în ultimii trei ani într-un obicei, atât de Paști, cât și de Crăciun. Zilele acestea, Serviciul Asistență Socială pregătește pachete ce sunt livrate acasă veteranilor aflați în evidențe.

“Sunt gesturi mici pe care le facem pentru veteranii de război prin care dorim să le arătăm că nu îi uităm și că le purtăm recunoștință și respect pentru ceea ce au făcut pentru țară”, a explicat primarul Astrid Fodor.

Primăria Sibiu oferă suport veteranilor de război și în alte moduri. În cazul celor singuri, care au nevoie de ajutor pentru a se gospodări în propria locuință, Serviciul Asistență Socială poate pune la dispoziție un îngrijitor la domiciliu sau asigură asistență medicală comunitară la cerere. De asemenea, aceste persoane pot fi primite în Căminul pentru persoane vârstnice – doi veterani sunt găzduiți în prezent aici – sau pot beneficia de masă la Cantina municipiului Sibiu.

Veteranii de război și văduvele acestora beneficiază și de anumite facilități ce țin de impozitele și taxele locale. În baza Codului Fiscal, Primăria Sibiu acordă scutirea de impozit pe locuință, teren și un mijloc de transport, precum și scutirea de la plata diverselor taxe speciale, inclusiv a taxelor pentru emiterea certificatelor, avizelor și autorizațiilor.

Primăria Sibiu administrează și Cimitirul Eroilor, unde se află monumentul dedicat veteranilor de război. Anul acesta, Ziua Veteranilor de Război se va marca lângă un monument complet reabilitat prin grija Primăriei: va fi placat lateral cu granit negru, crucea va fi lustruită, placa comemorativă va fi și aceasta reabilitată, iar postamentul va fi placat cu granit gri. Lucrarea are o valoare de 17.000 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*