Cei mici învață despre istoria, civilizația, cultura și tradițiile orașului, în cadrul unei noi ediții a proiectului „Sibiu – orașul copiilor”

Biblioteca Județeană ASTRA a dat startul unei noi ediții a proiectului „Sibiu – orașul copiilor”. Cei mici vor învăța despre istoria, civilizația, cultura și tradițiile Sibiului, vor perticipe la tururi ghidate în oraș, iar la finalul proiectului își vor testa cunștinele dobândite în cadrul unui concurs interactiv.

Foto: Biblioteca Județeană ASTRA
La ediția din acest an a priectului „Sibiu – orașul copiilor” participă elevi de clasa a IV-a de la Școala gimnazială „Ioan Slavici”, Școala gimnazială nr. 4 și Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu.
”De data aceasta ne însoțesc elevi de clasa a IV-a de la Școala gimnazială „Ioan Slavici”, Școala gimnazială nr. 4 și Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu. Cu toții au fost entuaziasmați de informațiile aflate la prima întâlnire de la coordonatorii proiectului educațional, colegii noștri, Ana Coca, bibliotecară la Compartimentul Copii și Tineret, și Răzvan Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu”, explică reprezentanții Biblioteci Sibiene.
Început în anul 2009, din inițiativa bibliotecii publice sibiene, în colaborare cu Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS), proiectul educațional reprezintă o modalitate alternativă, accesibilă de transmitere a cunoștințelor despre orașul Sibiu înspre tânăra generație care învață în școlile sibiene. Prin intermediul activităților desfășurate, elevii din ciclul primar au prilejul de a intra în contact cu noțiuni legate de istoria, cultura și dezvoltarea orașului Sibiu. Pe parcursul mai multor săptămâni, juniorii vor afla numeroase informații referitoare la întemeierea, istoria, civilizația, cultura și tradițiile orașului în care trăiesc. În egală măsură, vor avea loc vizite ghidate prin oraș în timpul cărora elevii vor explora arhitectura clădirilor sau vor descoperi poveștile străzilor și ale piețelor din centrul istoric.
La finalul proiectului „Sibiu – orașul copiilor”, juniorii se vor întrece într-un concurs interactiv în care își vor testa cunoștințele dobândite și vor demonstra abilitățile creative. În competiția finală, „Găsește cheia orașului!”, echipa câștigătoare va fi cea ai cărei membri vor oferi răspunsurile corecte, dovedind o bună cunoaștere a elementelor de istorie, tradiție, cultură și civilizație locală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*