Cel mai așteptat aviz de mediu la Mediaș

Proiectul de realizare a Variantei Ocolitoare a municipiului Mediaș pe Drumul Național 14 a ajuns în faza obținerii avizelor. Municipalitatea a lansat anunțul public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu:

MUNICIPIUL MEDIAȘ anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Varianta ocolitoare a orașului Medias pe DN14“ propus a fi amplasat în mun. Mediaș, jud. Sibiu.

Informațiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, str. Hipodromului, nr. 2A și la sediul PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI MEDIAȘ, în zilele de luni-vineri între orele 09:00-13:00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu.“, a transmis spre publicare în ediția de print a Monitorului de Mediaș din această săptămână.

Potrivit municipalității, Centura ocolitoare a municipiului Mediaș este finanțată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Primăria Municipiului Mediaș a parcurs câteva etape importante, de-a lungul anului trecut, în vederea realizării centurii ocolitoare a Mediașului, prin încheierea contractului pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții și definitivarea, de către proiectant, a variantelor de traseu din studiul de fezabilitate, pentru a obține avizul tehnic de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.

„Acest proiect extrem de important pentru Mediaș și nordul județului Sibiu, care presupune realizarea unei infrastructuri rutiere de aproximativ 9 km, va fi finanțat din surse externe nerambursabile și va avea un impact benefic în ce privește sporirea siguranței rutiere, fluidizarea traficului de persoane și mărfuri în municipiul Mediaș, precum și dezvoltarea economică a localității și zonei.

Ca urmare a acestor demersuri realizate de administrația medieșană, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a propus, în cadrul Master Planului General de Transport al României, finanțarea variantei de ocolire a municipiului Mediaș, ca parte a Programului Operațional de Transport 2021 – 2027.“, transmitea Primăria Mediaș la finalul anului trecut.

Contract în derulare

Contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate al centurii ocolitoare a municipiului Mediaș a fost semnat în iunie anul trecut. Valoarea totală este de 1,8 milioane de lei, iar durata de implementare este de 15 luni, din care 8 luni au fost alocate întocmirii studiului de fezabilitate. Contractul include analiza multicriterială de traseu, studiul de trafic, studii de teren, activități de proiectare, evaluarea impactului asupra mediului, analiza cost-beneficiu și modelul financiar, autorizații, avize și acorduri.

Traseul centurii

Lungimea totală a traseului variantei ocolitoare este de 8,425 kilometri și prevede podurile și pasajele peste râul Târnava Mare, iar linia CF300, cu o lungime de 1,185 km, include patru poduri și două viaducte. Traseul pornește din sensul giratoriu situat pe Șoseaua Sibiului, traversează linia ferată și râul Târnava Mare, se intersectează cu strada Titus Andronic, continuă de-a lungul digului râului, se intersectează cu strada Baznei, continuă cu un viaduct în zona stadionului și apoi traversează râul Târnava Mare și linia căii ferate la ieșire până în Drumul Național 14.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*