Cel mai mare spital din județ a îmbunătățit condițiile hoteliere

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu și Consiliul Județean au continuat investițiile pentru îmbunătățirea bazei materiale a celei mai mari instituții sanitare a județului. Astfel, spitalul a fost dotat cu 64 de paturi noi, cu saltele și noptiere pe roți. Valoarea investiției este de 235.334 lei, cu TVA inclus.

Paturile au fost distribuite pe mai multe secții: Oncologie, Boli Infecțioase, Diabet-nutriție și spitalizare de zi Gastroenterologie.

Înlocuite complet la Oncologie și Diabet

Cel mai important beneficiar al acestei investiții este secția clinică Oncologie, unde au fost schimbate toate cele 38 de paturi din dotare. De asemenea, toate cele 15 paturi ale compartimentului Diabet au fost înlocuite. Paturile moderne și performante sunt prevăzute cu trei manivele pentru ridicare, au rama din oțel laminat, laterale pliabile din aluminiu și suportă o sarcină maximă de 200 kg.

„Ne bucurăm că, urmare a acestei dotări, toate paturile din una dintre cele mai solicitate secții, anume Oncologia, au fost înlocuite, iar pacienții vor primi tratamentele în condiții mult mai bune, lucru valabil și pentru compartimentul Diabet, unde toate paturile sunt, de asemenea, noi. Totodată, în cadrul structurii de spitalizare de zi de la Gastroenterologie, sunt repartizate două paturi, iar la secția Boli Infecțioase opt paturi”, a declarat directorul administrativ Robert Fotache.

Facilități

Paturile sunt echipate cu roți cu frână, suport de perfuzie ajustabil, iar picioarele sale nu sunt situate la acelaşi nivel cu cadrul tăbliilor, ci în interiorul suprafeţei destinate pacientului față de ramele patului, pentru a preveni lovirea de către pacient, vizitatori și personalul medical. Confortul pacientului este asigurat prin posibilitatea de ridicare în unghi de 35 de grade pentru picioare și de ridicare în unghi 75 de grade a suportului pentru spate. Saltelele în trei secțiuni achiziționate asigură un confort deosebit pacientului, fiind confecționate din spumă poliuretanică cu un grad ridicat de elasticitate. Sunt prevăzute cu husa lavabilă din piele ecologică (poliester peliculizat), detașabilă, cu fermoar. Noptiera pe roți și structură de aluminiu este una foarte utilă, concepută pentru mai multe destinații și prevăzută cu tavă tip masă pliabilă cu decupaj de pahare, sertar glisant, spațiu de depozitare cu poliță si ușă din plastic ABS. Noptiera mai este dotată, pe ambele laterale, cu suport de prosop.

CORNEL BENCHEA | manager: „Este un nou pas important pe care îl facem pentru îmbunătățirea standardelor de calitate a serviciilor spitalicești, echipamentele achiziționate fiind unele moderne, adaptate îngrijirilor medicale atât din perspectiva gradului de confort, cât și din cea a facilitării activității personalului medical. Beneficiem în acest sens de suportul continuu al Consiliului Județean Sibiu și vom continua să investim în sănătatea sibienilor.” 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*