Cel mai mare spital privat de cardiologie din Ardeal

Printr-o investiție de 1,5 milioane de euro, a fost deschis cel mai mare spital privat de cardiologie din centrul țării. Lucrările de construcție au fost realizate de compania sibiană CON-A.

Spitalul Monza, Centrele Ares și CardioTeam au deschis cel mai mare spital privat de cardiologie din centrul țării la Cluj-Napoca. Orice fel de patologie cardiovasculară poate fi tratată acum, prin intervenții minim-invazive.

Spitalul va funcționa în parteneriat cu medici de elită din țară. Printre primii medici cooptați în echipă se numără dr. Ștefan Moț, prof. dr. Radu Căpâlneanu, dr. Adela Șerban, dr. Horia Roșianu, dr. Călin Homorodean, dr. Marius Andronache și dr. Radu Roșu.

Spitalul Monza-Ares Cluj-Napoca va oferi servicii de cardiologie clinică și intervențională, beneficiind, pentru început, de expertiza a opt medici cardiologi cu specializare în cardiologie intervențională, cinci electrofiziologi, zece cardiologi clinicieni, 24 de asistente și personal auxiliar.

Prima investiție din afara Bucureștiului

„Până acum am ridicat trei spitale în București. Această investiție de la Cluj presupune 1,5 milioane de euro în aparatură medicală de ultimă performanță. Strategia Monza este de a se extinde în toată țara pe partea de cardiologie, în parteneriate cu Ares. Am ales Clujul pentru că de aici vin foarte mulți pacienți, principala echipă de chirurgie cardiovasculară care lucrează în București fiind tot din Cluj, ne-am gândit să venim în întâmpinarea pacientului și să venim noi la Cluj, decât să vină pacientul în București“, a explicat președintele Spitalului Monza, Luca Militello.

Nevoie reală

„Aici putem trata orice fel de patologie cardiovasculară prin intervenții minim-invazive. Unele dintre ele puteau fi rezolvate în sistem privat doar la București, altele pot fi rezolvate și în sistemul public, dar există un deficit de adresabilitate al sistemului public, care face ca anumite patologii să aibă liste de așteptare foarte lungi. Sunt convins că împreună cu Spitalul Monza și Centrele ARES care deja și-au arătat un nume deosebit în cardiologia românească, vom reuși în scurt timp să dovedim că putem să facem o medicină de performanță și în domeniul privat la Cluj-Napoca” a declarat dr. Ștefan Moț.

Plan amplu de extindere

„După șapte ani de cardiologie în România, înțelegem că cel mai important este să fim cât mai aproape de pacient, cu metode moderne de diagnostic și soluții eficiente de tratament. Pacienții care vin la Spitalul Monza și la Centrele Ares în București merită să aibă aceleași servicii de calitate mai aproape de casă. Misiunea noastră este să le oferim această garanție. Suntem prezenți acum cu centrele Monza-ARES la Constanța și la Cluj. În curând vom fi și la Pitești. Proiectul RITMICO se dezvoltă cu câte 4-5 clinici noi în orașele din țară, în fiecare an. Construim cea mai de încredere rețea pentru diagnosticul, monitorizarea și tratamentul bolilor cardio-vasculare din România. Împreună, putem redefini fața cardiologiei de la noi din țară, mai ales în contextul în care ne aflăm mult peste media europeană în ce privește numărul deceselor cauzate de aceste patologii”, a spus Iulian Pleșcan, directorul operațional al Spitalului Monza-Ares.

Două săli de angiografie

Întins pe o suprafață de 2.500 de metri pătrați, pe trei niveluri, spitalul are în prezent două săli de angiografie unde se poate efectua toată gama de servicii cardiologice pentru bolile coronariene, bolile structurale, precum și pentru cele vasculare neurologice sau periferice, cinci rezerve cu câte două paturi, o sală post-anestezie cu cinci paturi și opt cabinete medicale pentru consultații clinice. Clădirea – monument istoric – situată pe str. Republicii nr. 8 din Cluj-Napoca, a fost reamenajată sustenabil și beneficiază de iluminat LED și o parcare cu 15 locuri complet automatizată, în urma unei lucrări realizată de compania sibiană CON-A.

Investiția este parte a planului de dezvoltare din cadrul parteneriatului dintre Spitalul Monza și Centrele ARES care implică deschiderea mai multor centre regionale de cardiologie intervențională în țară, precum și extinderea rețelei de clinici axate pe investigații și diagnostic cardiovascular RITMICO.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*