Cele mai importante poduri peste Cibin vor fi modernizate

Podurile peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia vor fi modernizate, iar cel din amonte va fi extins cu o a treia bandă care să asigure legătura directă cu str. Maramureșului. Primarul Astrid Fodor a semnat cu firma Geiger Transilvania, reprezentată prin Ovidiu Simen – director regional Sibiu, contractul pentru execuția lucrărilor de construcție, în urma unei proceduri publice de achiziție în care au fost depuse patru oferte.

“Un punct important în strategia Primăriei pentru creșterea mobilității este îmbunătățirea condițiilor de circulație la trecerile peste Cibin. Am finalizat construcția podului nou din dreptul străzii Rozmarinului și am inițiat procedurile pentru reparații capitale la podul Maria Tereza, proiectul tehnic fiind în lucru. Astăzi am semnat contractul pentru modernizarea podurilor de pe șoseaua Alba Iulia, care va include și o extindere a acestora, spre str. Maramureșului. Vorbim de cea mai importantă arteră de trafic din Sibiu, principala legătură utilizată pentru accesul spre și dinspre Zona Industrială Vest, iar reparațiile și extinderea sunt absolut necesare atât din cauza vechimii podurilor existente, cât și pentru o mai bună fluență a circulației. Lucrările vor începe în primăvara anului viitor, imediat ce condițiile meteo permit acest lucru.” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

“Cunoaștem importanța acestei lucrări pentru oraș și avem o vastă experiență în domeniu. Pentru că podurile de pe șoseaua Alba Iulia sunt o cale importantă de circulație, vom depune toate eforturile să finalizăm lucrarea până la sfârșitul lui 2022. Principala provocare va fi legată de gestionarea traficului foarte intens și de aceea vom implementa o semnalizare profesionistă, care să ghideze eficient șoferii în zona șantierului atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Desigur, vom conta și pe responsabilitatea șoferilor pentru a respecta semnele, dar și în sensul utilizării rutelor ocolitoare” a spus Ovidiu Simen, director regional Geiger Transilvania.

Pe șoseaua Alba Iulia există în prezent două poduri alăturate. Cel din amonte a fost construit în 1938 și din această cauză prezintă degradări vizibile, pe arii extinse. Podul din aval a fost construit în urmă cu mai bine de 20 de ani, însă structura de rezistență nu a fost executată durabil. Prin urmare, intervenția este necesară pentru modernizarea acestor structuri, îmbunătățind în același timp mobilitatea și siguranța transportului public local, reducând volumul de trafic în zona aglomerată a sensului giratoriu de la intersecția șoselei Alba Iulia cu str. Maramureșului și strada Malului.

Prin investiția în valoare de 14 milioane de lei, Primăria Sibiu va realiza următoarele lucrări:

Înlocuirea podului din amonte cu o construcție nouă, cu trei benzi, din care una va asigura o legătură directă spre str. Maramureșului, fără să mai conducă traficul în girație, fluidizându-se astfel circulația, mai ales la orele de vârf, consolidări la podul din aval și integrarea acestuia în ansamblu. Practic, se va construi o nouă structură de susținere a podului, separată de a celuilalt pod, și se va reface infrastructura rutieră și pietonală, pentru un aspect unitar. Pe poduri vor fi amenajate trotuarele și piste sigure pentru biciclete, în ambele sensuri. Piste pentru biciclete se vor crea și sub pod, urmând să fie legate cu cele care urmează să fie amenajate pe malurile Cibinului. De asemenea, pe lângă un nou sistem de iluminat public, pe poduri va fi instalat și un sistem de iluminat arhitectural.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*