Cele mai nesănătoase 7 alimente care produc boli grave

Se spune că cele mai nesănătoase alimente sunt foarte gustoase. Asta ne va face să le alegem mereu, deși cu toții știm că alimentele nesănătoase produc boli grave, inclusiv cancer. Iată un top 7 al celor mai nesănătoase alimente care ar trebui evitate.

Foto: captură Every Day Health

Cele mai nesănătoase șapte alimente

Specialiștii spun că nu trebuie să renunțăm complet la alimentele nesănătoase. În schimb, ar trebui să cunoaștem care sunt cele mai proaste alegeri și cu ce le putem înlocui în alimentație, citează Adevărul.

Cele mai nesănătoase alimente, conform Every Day Health:

Chipsurile

30 de grame de chipsuri obișnuite au 152 de calorii și 10 grame de grăsimi (3 grame saturate). Dacă mănânci doar 100 de grame pe săptămână, într-un ai toate șansele să fi adăugat aproximativ șapte kilograme la talia ta. Și asta din doar câteva grame – ceea ce abia constituie o gustare mică pentru majoritatea dintre noi.

Înlocuitori mai sănătoși pentru chipsuri sunt prăjiturile de orez sau popcor.

Gogoșile

Făină albă, grăsime vegetală, zahăr alb – și pe deasupra sunt prăjite.

O gogoașă glazurată conține 200 de calorii și 12 grame de grăsimi, inclusiv grăsimi saturate, grăsimi trans și colesterol care se depun pe vasele de sânge ale inimii.

Doar 30% din caloriile noastre ar trebui să provină din grăsimi, spune Asociația Americană a Inimii. Asta înseamnă aproximativ 65 de grame într-o dietă zilnică de 2.000 de calorii.

Mâncați câteva gogoși cu cafeaua și v-ați atins cota zilnică de grăsimi.

Înlocuitor mai sănătos pentru gogoși ar putea fi un covrig din cereale integrale. O jumătate de covrig integral are 125 de calorii, mai puțin de un gram de grăsime și 3 grame de fibre care scad colesterolul.

Continuă:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*