Cele mai noi cinci producții TNRS, prezentate la Sibiu, în cadrul Microstagiunii BRD

„Ulciorul sfărâmat”, regia Dominic Friedel, „Încoace și încolo”, regia Alexander Riemenschneider, „Vedere de pe pod”, regia Eugen Jebeleanu, „Hedda Gabler”, regia Botond Nagy și „Ierusalim”, regia Bogdan Sărătean sunt cinci dintre cele mai noi producții teatrale ale naționalului sibian, care vor fi prezentate în perioada 13 – 17 martie, la Sibiu, în cadrul Microstagiunii BRD.

Spectacolele vor avea loc la Sala Mare a TNRS, iar la eveniment sunt invitați critici de teatru importanți din București, Iași și Timișoara.

„Urciorul sfărâmat” / foto: TNRS, Dragoș Dumitru

„Încercăm ca tot ceea ce facem la Teatrul Național «Radu Stanca» Sibiu să nu stea sub zodia întâmplătorului. Prezervăm și dezvoltăm lucrurile bune, câștigate de-a lungul timpului, le ducem mai departe. Încercăm să vedem ce durabilitate au lucrurile noi care se nasc, cum se manifestă ca și evoluție, ca durată și sustenabilitate în fața publicului, și le preluăm. Totdeauna suntem în dialog. Cred că este cea mai bună formă de a încerca să aducem frumosul în fața celor cărora ne adresăm. Împreună cu un partener foarte important, BRD – Groupe Société Générale, dăruim de o bună bucată de vreme, în fiecare primăvară, acest moment special de întâlnire cu criticii, cu oamenii de teatru, cu publicul. Mulțumesc încă o dată partenerului nostru de suflet, BRD – Groupe Société Générale, pentru acest moment unic în peisajul teatral românesc,” a declarat Constantin Chiriac, director general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Programul Microstagiunii BRD

Cele cinci spectacole programate la TNRS – Sala Mare în cadrul Microstagiunii BRD vor avea loc la următoarele date:

· Miercuri, 13 martie, ora 19:00:

„Ulciorul sfărâmat”, regia Dominic Friedel – coproducție Secția Română și Secția Germană

·  Joi, 14 martie, ora 19:00:

„Încoace și încolo”, regia Alexander Riemenschneider – spectacol în limba germană cu traducere în limba română

· Vineri, 15 martie, ora 19:00:

„Vedere de pe pod”, regia Eugen Jebeleanu

· Sâmbătă, 16 martie, ora 19:00:

„Hedda Gabler”, regia Botond Nagy

· Duminică, 17 martie, ora 19:00:

„Ierusalim”, regia Bogdan Sărătean

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*