Centrul orașului Dumbrăveni, modernizat din fonduri europene (CP)

Orașul Dumbrăveni va deveni un punct de reper pe harta turistică a Transilvaniei, în urma unor investiții de peste 18 milioane de lei, din fonduri europene, în lucrări de modernizare a zonei centrale.

Aflat la doar 20 de kilometri de renumita cetate medievală de la Sighișoara, Dumbrăveniul are un potențial turistic uriaș, insuficient exploatat până acum. Proiectele administrației locale țintesc includerea orașului în diferite circuite turistice, dar și oferirea de noi posibilități de petrecere a timpului liber pentru locuitorii orașului.

Primăria condusă de Emil Dârloșan a obținut peste 8,5 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea centrului orașului, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

„Zona centrală a orașului nu a mai fost reabilitată de mai bine de 30 ani. Prin acest proiect, vor fi evidențiate punctele turistice din oraș și va crește calitatea spațiilor publice urbane. Dorim o dezvoltare echilibrată a orașului Dumbrăveni, vrem să devină mai atractiv atât pentru turiști, cât și pentru investitori. Modernizarea zonei centrale este un pas important pentru atingerea acestui obiectiv”, explică primarul Emil Dârloșan.

Proiectul vizează amenajarea mai multor zone care să satisfacă toate categoriile de vârstă. Vor fi realizate mai multe sectoare: de odihnă, zone pentru mișcare și plimbări cu bicicleta, trotineta sau rolele, un sector pentru copii și o zonă cu spații verzi. Aleile, construite din piatră cubică, au fost trasate astfel încât să fluidizeze circulația și să excludă orice pericol pentru pietoni.

Vegetația ocupă un loc și un spațiu important în noua înfățișare a centrului orașului. Aleile vor fi străjuite de 41 de castani, 16 tei și 17 meri ornamentali, iar gazonul va ocupa o suprafață de 12.810 mp.

Proiectul include și: refacerea rețelei stradale carosabile din piatră, precum și a trotuarelor perimetrale; amplasarea stâlpilor de iluminat în parc; amplasarea a 60 de bănci, a 40 de coșuri de gunoi și a unei cișmele. De asemenea, vor fi create locuri de parcare în zona instituțiilor publice, a centrelor comerciale, turistice și a școlilor.

Foarte important este faptul că rețeaua de apă va fi refăcută în totalitate, iar cablurile electrice de pe stâlpi vor dispărea din zona centrală. Rețeaua electrică supraterană va fi înlocuită cu o rețea subterană, cu sistem de tragere prin cabluri.

Al doilea proiect mare al administrației conduse de Emil Dârloșan este înființarea unui centru de zi, după ample lucrări de reabilitare și modernizare la clădirea situată între Biserica Armenească și Castelul Apafi. Investiția se ridică la peste 9,5 milioane de lei și este asigurată din fonduri europene.

„Îi felicit pe primarul Emil Dârloșan și pe viceprimarul Cătălin Manciu pentru aceste proiecte extrem de valoroase pentru viitorul turistic și economic al orașului Dumbrăveni! Atragerea de fonduri europene și guvernamentale trebuie să fie principala  soluție de dezvoltare a unei localități fără resurse financiare importante. Aceste investiții n-ar fi fost posibile din bugetul Primăriei Dumbrăveni. Mă bucur că domnul primar accesează bani europeni și programe guvernamentale pentru a crește confortul și bunăstarea cetățenilor care au investit în el încredere și speranță. Se dovedește faptul că au făcut cea mai bună alegere!”, apreciază Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Biroul de Presă al PSD Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*