Centura ocolitoare Sibiu Sud supusă dezbaterii publice

Consiliul Județean Sibiu a supus spre dezbatere publică prima variantă a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea Variantei Ocolitoare „Sibiu Sud”.

 

Potrivit acestei variante traseul viitoarei centuri ar urma să aibă o lungime de 21,3 km și ar urma să traverseze teritoriul Sibiului și a altor 6 localități.

Centura în varianta propusă va porni din apropiere de Șura Mică, va traversa terenuri din intravilanul și extravilanul localităților Sibiu, Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie, Șelimbăr și se va încheia în DN1 lângă Șelimbăr.

În PUZ-ul supus dezbaterii nu se precizează dacă viitoarea șosea va ocoli sau va subtraversa Rezevația Naturală Pădurea Dumbrava.

„În urma studiului s-a stabilit că cea mai bună variantă de investiții este varianta ce propune realizarea Variantei I de traseu VOSS care pornește din apropierea nodului rutier cu autostrada (Șura Mică), pe DN7H, străbate o zonă cu terenuri agricole, intersectează E81 (între localitatea Cristian și Sibiu), străbate zona de terenuri agricole peste Cibin și Calea Ferată, prin intermediul unui pasaj nou, intersectează DJ 106R Sibiu-Poplaca, ocoloșete/subtraversează Rezervația Naturală Dumbrava, în zona comunei Rășinari, intersectează DJ 106D Sibiu-Cisnădioara, intersectează DJ 106C Sibiu-Cisnadie, străbate o zonă de terenuri agricole paralel cu Râul Seviș, traversează Răul Seviș spre Lacurile Șopa de pe teritoriul comunei Șelimbăr, continuă înainte de Lacurile Șopa spre E 68 pe care-l intersectează în apropierea nodului rutier de autostradă din Șelimbăr”, se menționează în documentul supus dezbaterii.

Această primă variantă a PUZ este publicată pe paginile oficiale ale Consiliului Județean Sibiu și la sediul Agenției de Protecția Mediului Sibiu.

Comentariile și sugestiile cetățenilor se pot trimite pe adresa de e-mail a APM Sibiu, office@apmsb.anpm.ro în termen de 15 zile calendaristice de la data apariției anunțului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*