Ceremonie militară la Academia Forțelor Terestre în memoria militarilor morți în catastrofa aviatică de miercuri

În această dimineață, la sediul Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu a avut loc o ceremonie militară și religioasă de comemorare a militarilor căzuți la datorie în catastrofa aviatică de miercuri, 2 martie.

Asemenea ceremonii vor avea loc în cursul zilei de astăzi în toate unitățile militare de pe terotoriul României.

„Suntem alături de familiile îndoliate ale colegilor noștri! Dumnezeu să-i odihnească în pace!” au transmis reprezentanții Academiei Forțelor Terestre pe pagina de Facebook a instituției.

Reamintim că în data de 2 martie o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei. Pilotul aeronavei militare a fost găsit decedat.

La numai câteva minute după ce a anunțat dispariția aeronavei MiG 21 LanceR, MApN a anuNțat că elicopterul IAR 330-Puma, decolat astăzi, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Toți cei 7 militari aflați la bord au fost găsiți decedați.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*