Ceremonie pentru militarii decedați, la Academia Trupelor Terestre din Sibiu

Un ceremonial pentru cei opt militari decedați, ieri dimineață, în accidentul aviatic de la Mălâncrav, va avea loc mâine, la Academia Trupelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, a anunțat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

„M-am întâlnit cu membrii familiilor. Le-am transmis condoleanțe și probabil mâine, după ce vor fi gata toate formalitățile legale, în jurul orei 14,00, aici, la Academia Forțelor Terestre, vom organiza ceremonialul militar și religios. După care vor pleca cu mijloacele de transport spre Argeș, spre Olt, spre Alba, spre Câmpia Turzii cu C130 și cu familiile vom stabili și data când vor avea loc, în localitățile unde familiile doresc, înmormântările”, a declarat ministrul Apărării la Sibiu, citat de Agerpres.

Acesta le-a mulțumit și celor doi salvatori ai militarilor care au supraviețuit accidentului, dăruindu-le din partea ministerului câte un binoclu militar. „I-am invitat astăzi aici pe cei doi băieți care erau la fața locului atunci când s-a produs această catastrofă și am dorit să le mulțumesc pentru spiritul lor umanitar și curaj. I-au salvat pe cei doi militari pe care ulterior i-am transportat la Târgu Mureș, la București. Și pentru ceea ce au făcut le-am mulțumit și le-am dat și câte o amintire de la Ministerul Apărării”, a precizat ministrul Mircea Dușa.

Întrebat de jurnaliști în ce stadiu se află ancheta privind elicopterul militar prăbușit, ministrul Apărării Naționale a răspuns: „Este un moment foarte trist și încă o dată m-aș rezuma la faptul că am dorit să mă întâlnesc cu familiile și să le transmit condoleanțe și cu cei doi băieți să le mulțumesc pentru spiritul lor umanitar.”

La Academia Trupelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu sunt prezente familiile celor opt militari decedați în accidentul de vineri. În prezent, trupurile celor opt militari se află la morga Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu.

Ministrul Mircea Dușa și vicepremierul Gabriel Oprea au sosit la locul accidentului la scurt timp după prăbușire

Ministrul Mircea Dușa și vicepremierul Gabriel Oprea au sosit la locul accidentului la scurt timp după prăbușire

Opt militari și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți în urma prăbușirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10,40, pe raza localității Mălâncrav, județul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*