Certați cu bunul simț

Poliţiştii locali ai orașului Avrig fac cercetări pentru a identifica autorii unor acte de vandalism și distrugere a unor bunuri publice pe raza localității Mârșa.

Un panou lateral al refugiului staţiei de autobuz de pe strada Cindrel a fost spart, pe data de 19 ianuarie, iar pereții capelei mortuare au fost deteriorați, după ce au fost loviți în mod repetat cu mingi sau alte obiecte dure. De asemenea, în preajma sărbătorilor, a fost tăiat un brad plantat pe domeniul public.

Apel la cetățeni

Potrivit Codului Penal, distrugerea fațadelor imobilelor proprietate publică sau privată, a monumentelor istorice și de arhitectură sau orice alt tip de construcții constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei.

„Persoanele sancționate contravențional pentru aceste fapte au obligația de a suporta cheltuielile pentru refacerea aspectului estetic al bunului public distrus. În cazul în care faptele sunt săvârșite de minori, amenda contravențională și cheltuielile sunt suportate de către părinții sau tutorii acestora. Cetățenii care pot oferi informații despre autorii acestor fapte sunt rugați să sune la Poliția Locală Avrig, la numărul de telefon 0757.058.660“, transmit reprezentanții Primăriei orașului Avrig.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*