Cetatea Tilișca repusă în valoare

Proiectul „Trasee turistice noi în Mărginimea Sibiului. Măsuri de revitalizare şi protejare a Cetăţiidacice de la Tilişca“ a fost realizat la iniţiativa Asociaţiei Cetatea Dacică Tilişca, sprijinit şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu prin Agenda culturală 2021– Anii drumeţiei, în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal, Primăria comunei Tilişca şi Primăria oraşului Sălişte.
Proiectul s-a desfăşurat în perioada 1 iulie-30 octombrie şi s-a bucurat de un real succes, fiind realizat de un colectiv format din: dr. Gheorghe Vasile Natea, Christian Kaiser, dr. Maria Raluca Teodorescu, Adrian Georgescu, dr. Vasile Palaghie, Mihail Chideşa, Florentin Perianu.

 Patru direcţii de acţiune

„Proiectul «Trasee turistice noi în Mărginimea Sibiului. Măsuri de revitalizare şi protejare a Cetăţii dacice de la Tilişca» a avut drept scop aplicarea unui set de măsuri în vederea protejării şi revitalizării cetăţii dacice de la Tilişca, monument istoric de categorie A din judeţul Sibiu. În cadrul proiectului au avut loc o serie de activităţi care se încadrează în patru arii tematice conform ghidului Consiliului Judeţean, astfel: a fost organizată o cercetare arheologică în vederea îmbogăţirii cunoştinţelor despre civilizaţia dacică din Transilvania în perioada secolelor 2 î.Hr – 1 d. Hr.; a fost efectuată o campanie de igienizare a spaţiului cetăţii dacice Tilişca; au fost organizate două tabere de arheologie / conservarea si valorificarea patrimoniului istoric; au fost tipărite cataloage trilingve şi pliante trilingve (română, germană, engleză) de promovare a cetăţii dacice de la Tilişca; a
fost amenajat un traseu turistic, în perimetrul cetăţii dacice Tilişca; au fost organizate activităţi educative şi de conştientizare a localnicilor despre imporechipei de proiect.

Demersurile vor continua în anii următori


Mizând pe sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi a celorlalţi parteneri implicaţi, coordonatorii proiectului intenţionează să continue acest demers ştiinţific şi educaţional şi în anii următori.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*