Chef Horia Vârlan le-a dezvăluit sibienilor SECRETELE unui FAST-FOOD SĂNĂTOS (P)

Deși pare un paradox, există fast-food sănătos! Sibienii îl pot savura în restaurantele Dabo Doner.

Bucătarul-vedetă Horia Vârlan s-a îndrăgostit de kebabul Dabo Doner, lansat la Sibiu în urma unei colaborări cu un producător premiat din Germania. Îndrăgitul chef și-a dat întâlnire cu sibienii, ieri după-amiază, la restaurantul Dabo Doner de pe str. Samuel von Brukenthal, unde a și pregătit cu multă plăcere deliciosul sandviș pentru toți cei care au vrut să-l încerce.

“În primul rând, carnea este atent selecționată. Carnea de vită nu este tăiată mecanic, este tăiată la cuțit. Carnea de pui, piept și pulpă dezosată, este tăiată tot de mână, adică nu e luată cu tot cu os. Apoi, condimentele sunt bine alese și folosite după o rețetă specială. Sunt făcute în Austria și sunt curate, fără E-uri și fără glutamat de sodiu. Sosurile sunt curate și savuroase. Despre legume, ce pot să vă spun? Sunt cele pe care le găsiți cu toții în piață, așa că absolut totul este sănătos. Și rapid, ceea ce e foarte important!”, a declarat Horia Vârlan, pentru Mesagerul de Sibiu.

Printre clienții lui Horia la Dabo Doner s-au numărat baschetbaliștii de la CSU Sibiu, dar și o doamnă care i-a adus la schimb câteva bunătăți tradiționale pregătite chiar de ea după rețete locale.

Povestea Dabo Doner în România a început în 2013, când primul restaurant fast-food Dabo a fost deschis la Sibiu. “Doner, kebab, șaorma… toate sunt la fel? Ei bine, nu. Un doner celebru în Germania a fost adaptat la Sibiu pentru piața autohtonă. În trei ani a cucerit România și expansiunea continuă. La Dabo Doner, chiar dacă o să fiți surprinși, putem folosi termenul de «fast-food sănătos». Produsele nu conțin conservanți sau aditivi, iar totul este preparat pe loc, în fața clienților, și poate, din cauza aceasta, uneori timpul de așteptare este mai lung. Dar merită, credeți-ne pe cuvânt! Chifla este mereu proaspătă și pufoasă, pentru că atunci o scoatem din cuptor. Totul se face pe loc! Un alt secret al gustului senzațional sunt condimentele pe care le importăm din Nurnberg. Doar vorbim de doner-ul premiat de trei ori în Germania ca fiind «cel mai bun doner», iar asta într-o piață extrem de exigentă”, spune Dan Paștiu, fondatorul Dabo Doner.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*