Christine Manta Klemens, propusă pentru fotoliul de vicepreședinte al Consiliului Județean | ACTUALIZARE

Christine Manta Klemens este, oficial, propunerea FDGR pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu.

Consilierul județean Paul-Jürgen Porr, președintele FDGR, a declarat, pentru Mesagerul de Sibiu, la finalul ședinței Consiliului Județean de azi, că în cadrul formațiunii s-a discutat despre înlocuitorul vicepreședintelui demisionar Wiegand Helmut Fleischer, iar acesta va fi Christine Manta Klemens. „Am discutat cu membrii FDGR despre propunerea pentru Consiliul Județean. Am decis să o susținem pe doamna Klemens, iar aceasta a fost de acord“, a arătat liderul FDGR.

Totodată, propunerea va fi înaintată președintelui Consiliului Județean, Daniela Cîmpean. „Vom avea câteva discuții cu conducerea CJ pentru a stabili viitoarele atribuții care îi vor reveni doamnei Klemens, având în vedere expertiza din zona învățământului“, a detaliat Porr. Alegerea în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean a fostului inspector școlar general, Chistine Manta Klemens, pare să fie o formalitate, în condițiile în care FDGR și PNL se află în alianță la nivelul Consiliului Județean. Cel mai probabil, alegerea noului vicepreședinte va avea loc după sărbătorile de iarnă, în ședința din ianuarie 2018. La ședința ordinară din această după-amiază, Klemens a întârziat, intrând în sală exact în momentul în care fostul vicepreședinte Wiegand Helmut Fleischer își motiva demisia.

Fleischer nu va pleca definitiv din Consiliul Județean, urmând să rămână cu mandatul de consilier județean. Acesta le-a mulțumit celor care l-au ajutat în activitatea depusă timp de un an și jumătate în instituția județului, fiind vizibil emoționant.

La ședința de azi, aleșii au fost colindați de membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului“. De asemenea, la ședință a luat parte și ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.


ȘTIREA INIȚIALĂ:

Profesoara Christine Manta Klemens ar putea fi varianta Forumului German pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean, susțin surse politice.

Wiegand Fleischer

Aceasta ar urma să-l înlocuiască pe demisionarul Wiegand Helmuth Fleischer, care a renunțat, astăzi, la funcția de vicepreședinte al instituției județene. Fleischer este primul șef al Consiliului Județean care părăsește conducerea aleasă în 2016, însă surse din instituție afirmă că este posibil să asistăm și la alte schimbări la vârf, în următoarea perioadă. Deocamdată, președinta Daniela Cîmpean a declarat că așteaptă nominalizarea din partea FDGR pentru postul de vicepreședinte.

Klemens este consilier județean cu ștate vechi și s-a aflat o perioadă îndelungată la conducerea Inspectoratului Școlar Județean, ca inspector general și ulterior inspector general adjunct.

Christine Manta Klemens

Mâine după-amiază va avea loc ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Sibiu din acest an.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*