Christine Thellmann: „Îmi doresc ca în politică să fie implicaţi cât mai mulţi tineri“

Zona de nord a județului Sibiu trebuie să fie reprezentată de un liberal în Parlament, consideră Christine Thellmann, viceprimarul Mediașului. La 29 de ani, fiica fostului primar medieșean Daniel Thellmann își dorește să candideze pentru Camera Deputaților.Christine ThellmannMesagerul de Sibiu: De ce ați ales să faceți politică?

Christine Thellmann: Pot spune că am avut în familie un exemplu, care m-a influențat în această direcție și am crescut cu convingerea că poți schimba în bine viața unei comunități, prin cunoașterea nevoilor cetățenilor și gestionarea corectă a resurselor pe care le ai la dispoziție. Cred că doar prin implicare în viața politică poți ajuta comunitatea din care faci parte.

Mesagerul de Sibiu: Ce ne puteți spune despre pregătirea dvs.?

Christine Thellmann: Studiile superioare mi le-am făcut la Sibiu, în cadrul Universității ,,Lucian Blaga”. Am diplomă în Științe politice, Management și, de asemenea, am făcut masterat în Relații internaționale. Nu am studiat doar pentru diplomă, studiile superioare mi-au marcat cariera și m-au format pe plan profesional.

Mesagerul de Sibiu: Care este trăsătura dominantă care vă definește în carieră?

Christine Thellmann: Îmi place să fiu hotărâtă în ceea ce fac. Practic, în momentul în care plec pe un drum, nu las lucrurile terminate doar pe jumătate. Am învățat de-a lungul vieții că un lucru pe jumătate făcut este aproape nul. Oamenii se pot baza pe mine că pot duce lucrurile până la capăt.

Mesagerul de Sibiu: Cum vedeți viața politică acum? Care este rolul organizațiilor de tineret din formațiunile politice locale?

Christine Thellmann: Sunt președinte în organizația de tineret a PNL Mediaș și membru de drept în Biroul Permanent Județean de Tineret. Consider că aceste funcții au contribuit foarte mult la dezvoltarea carierei mele politice. Consider că am formare încă din tinerețe și, dacă tinerii se implică în politică, vom putea evolua din toate punctele de vedere. Îmi doresc ca în politică să fie implicaţi cât mai mulţi tineri. De la politicienii tineri se așteaptă: profesionalism, responsabilitate și interes național.

Mesagerul de Sibiu: De ce vă doriți un mandat de deputat?

Christine Thellmann: Traseul fondurilor pentru comunitățile locale vine pe linie guvernamentală. Însă tot Guvernul este obligat să implementeze legile ratificate de Parlament. Motiv pentru care, ca deputat, participi chiar la piatra de temelie care poate repune pe roate bunul mers al orașului de pe Târnava Mare.

Mesagerul de Sibiu: Pe ce mizați în această campanie? Care sunt resursele de care dispuneți?

Christine Thellmann: Pentru mine, miza acestei campanii este exact același lucru ca resursa principală – medieșeanul, dar și locuitorii din nordul județului Sibiu. Cu alte cuvinte, nu există resursă umană mai importantă decât oamenii, cu care să pot vorbi și pentru care să pot concepe și elabora legi în beneficiul direct al acestora. De aceea, această campanie va fi una pe orizontală: mă interesează doar oamenii din colegiu și nimic mai mult. Aceasta este resursa principală de care dispun: susținerea oamenilor.

Mesagerul de Sibiu: De ce renunțați atât de repede la funcția de viceprimar pentru a merge în Camera Deputaților? În campanie, alegătorilor li s-a promis un tandem între dvs. și actualul primar. Nu credeți că alegătorii își vor simți încrederea înșelată?

Christine Thellmann: Alegătorii nu au de ce să se simtă înșelați. Ei au avut încredere în echipa PNL Mediaș, iar acum trebuie să mă susțină pentru că vreau să reprezint interesele lor la un nivel mai înalt. O să am în prim plan să rezolv problemele comunității, fie prin legi noi, fie prin discuții cu anumite instituții. Ca deputat, pot participa activ la dezvoltarea țării și o să fiu alături de populație. Ceea ce nu știu medieșenii este faptul ca legea, ca parlamentar, ne obligă ca în fiecare săptămână să avem cel puțin doua zile în care trebuie să stăm de vorbă cu oamenii. Asta înseamnă că eu nu o să fiu departe de ei, mai degrabă o să fiu alături de ei. Trebuie să înțeleagă că echipa noastră o să conlucreze pentru binele populației și nu au de ce să își piardă încrederea. Nu o să uit niciodată că medieșenii sunt cei care m-au propulsat în această funcție.

Mesagerul de Sibiu: De ce PNL Mediaș solicită organizației județene locul 2 pe lista de la Camera Deputaților?

Christine Thellmann: Zona de nord a județului Sibiu trebuie să fie reprezentată, Mediașul fiind un nucleu pentru toate satele și comunele din nord.

A consemnat Mihai COLIBABA

Christine THELLMANN | viceprimar Mediaș

„Mă onorează faptul că PNL Mediaş are încredere în mine, că pot reprezenta noul val din politica românească. Voi reprezenta interesele locuitorilor din Mediaş, cât şi din nordul judeţului Sibiu. Consider că din funcţia de deputat pot să mă implic în rezolvarea multor probleme pe care le are Mediaşul în momentul de faţă.”

Zece pentru Parlament

Organizația județeană PNL Sibiu a început selecția candidaților pentru Senat și Camera Deputaților. Președintele filialei, deputatul Raluca Turcan, a anunțat cine sunt aceștia și pe ce criterii va fi ierarhizată lista. Este vorba, în principiu, despre actualii deputați Mircea Cazan, Ioan Tămâian și Raluca Turcan, senatorul Nicolae Neagu, vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, fostul vicepreședinte al aceleiași instituții, Constantin Șovăială, fostul viceprimar sibian, Virgil Popa, și actualul viceprimar de Mediaș, Christine Thellmann. Pe listă se mai regăsesc dr. Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu, și prim-vicepreședintele PNL Sibiu, Diana Pavelescu.Turcan a explicat că Biroul Permanent Județean a decis derularea unui sondaj de opinie care urmează să fie finalizat în a doua parte a lunii august. Ulterior, lista candidaților va fi stabilită și ierarhizată pe baza a cinci criterii principale: notorietatea determinată prin sondaj, susținerea organizației locale din care fac parte aspiranții, susținerea organizației județene, proiecte pentru comunitate și proiecte în interiorul partidului. „Procesul de analiză este unul foarte transparent, asumat în unanimitate în ședința de Birou Permanent Județean. Vom demara un sondaj de opinie care va fi finalizat undeva între 15 august și 20 august. După finalizarea acestui sondaj, care va conduce la o analiză temeinică a pregătirii celor care sunt doritori să candideze la Parlament – din perspectiva opiniei publice și nu a dorințelor lor personale -, vom asigura un instrument de evaluare a celor care vor candida la Parlament. Ulterior, vom răspunde prin fiecare doritor celorlalte criterii și anume: munca în organizație, susținerea din partea organizației, proiecte pentru comunitate și proiecte în interiorul partidului“, a menționat președintele PNL Sibiu.

2 Comments

  1. Vasile says:

    Omul care ramane in stadiu de proiect !

  2. Lapadat Victor says:

    Eu sper sa faceți ceva ptr Mediaș si pentru locuitorii Mediasului din funcția de vice.Odata ajunsă la București numai prea puteți face prea multe ptr noi ptr ca acolo viperele sunt pre mari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*