Cifre OFICIALE coronavirus Sibiu: 685 infecții, 53 decese, 516 vindecări

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 685 de persoane (dintre care 640 adulți și 46 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 516 de persoane, iar 53 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 187 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 46 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 114 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun.

Au fost verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

În continuarea activităților demarate la data de 3 iulie a.c., ieri au fost angrenate în acțiuni 247 efective de poliție, jandarmerie și poliție locală, care au desfășurat acțiuni de verificare a 5 societăți comerciale, fiind vizate totodată atât localuri de alimentație publică, cât și mijloace de transport în comun.

Au fost verificate 5 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost verificate mijloacele de transport în comun. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Personalul SPF Aeroport Sibiu în cooperare cu polițiștii din cadrul Biroului Poliției Transporturi – Postul de Politie Transporturi Aeriene au  efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost avertizate verbal 2 persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție (portul măștii in spațiile publice închise respectiv aerogara – art. 1 pct. 1 din H.G. 476/2020). De asemenea au fost efectuate verificări, în același context si la o societate comercială din incinta aeroportului, fără a fi identificate nereguli.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*