Cîmpean explică absența sa de la întâlnirea ministrului Agriculturii cu producătorii sibieni: a primit invitația prea târziu

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, susține că a fost informată „abia” vineri despre vizita de sâmbăta trecută a ministrului Agriculturii, Petre Daea, și le solicită organizatorilor de evenimente „pentru care membri importanți ai guvernului se deplasează la Sibiu” să le anunțe „mai din timp”.

Pe de altă parte, ea afirmă că la eveniment a fost totuși prezent Sebastian Dotcoș, administratorul public al județului. Totodată, Cîmpean a ținut să reamintească eforturile pe care le face pentru susținerea producătorilor locali.

Daniela CÎMPEAN

„Apreciem preocuparea de ultimă ora a liderilor PSD Sibiu pentru sprijinirea producătorilor locali, mai ales că eforturi deja substanțiale se depun deja în această direcție de către autoritățile județene.  Consiliul Județean Sibiu a inițiat pe 7 aprilie 2017 primele consultări în vederea certificării produsului “telemeaua de Sibiu”, la care au participat specialiști din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale (sibianul Ionuț Diaconeasa, consilier al ministrului agriculturii), ai Direcției Agricole Județene Sibiu, primari, reprezentanți ai unor grupuri de acțiune locală, asociații de profil şi producători de produse alimentare. 

Tocmai fiindcă am urmărit acest deziderat de a avea o certificare pentru telemeaua de Sibiu, nu am dorit să ratăm evenimentul care a marcat depunerea dosarului. Dacă în loc să arunce acuze nefondate, liderii PSD Sibiu s-ar fi deranjat să pună o simplă întrebare, ar fi aflat că invitația pentru evenimentul de sâmbătă de la Prefectura Sibiu a ajuns la Consiliul Județean în cursul zilei de joi (inițial, comunicatul CJ arată că invitația ar fi ajuns vineri, însă consilierul președintelui a transmis ulterior o erată – n.red.). Acest fapt a îngreunat participarea la întâlnire a reprezentanților Consiliului Județean, având în vedere că instituția a fost  implicată la acest sfârșit de săptămână în promovarea județului și a producătorilor săi la Târgul de Turism al României, desfășurat la București, precum și în demararea vizitei oficiale în Serbia, în prezent în curs de desfășurare. Cu toate acestea, administratorul public Sebastian Dotcoș a fost prezent la întâlnirea cu producătorii din cadrul Shopping City Sibiu. Recomand ca evenimentele pentru care membri importanți ai guvernului se deplasează la Sibiu să fie anunțate mai din timp de către organizatori, pentru a putea fi și mai fructuoase.

Personal, nu îmi stabilesc agenda în funcție de ordinele cuiva, chiar dacă Prefectura Sibiu a început recent să transmită invitații care se încheie cu mențiunea „prezența este obligatorie”. Consiliul Județean Sibiu și primăriile din județ sunt administrații locale independente si nu funcționează pe bază de ordine politice. Acuzele liderilor PSD sunt bazate pe propriile practici interne, dar, din fericire, nu toate partidele din România funcționează prin comanda centralizată a unui singur lider.

Dincolo de participarea la un eveniment singular, Consiliul Județean are pe termen lung un program de sprijin pentru producătorii locali. Atunci când am candidat, am avut în vedere sprijinirea mediului rural si am reușit în ultimul an îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a Pieței Volante Transilvania. Pe baza noului regulament prin care acordăm prioritate adevăraților producători locali, s-au efectuat verificări în teren ce au urmărit menținerea unui înalt standard de calitate pentru produsele comercializate, inclusiv brânzeturile de Sibiu. Sprijinul pentru producători s-a materializat și prin șansa de a participa alături de reprezentanții CJ la târguri internaționale cum a fost cel de la Poznan, Polonia, și la numeroase evenimente în București, ultimul fiind chiar Târgul de Turism al României”, transmite Daniela Cîmpean, într-o declarație transmisă astăzi presei locale.

Poziția Consiliului Județean vine după ce PSD Sibiu i-a cerut, ieri, demisia, motivând că aceasta ar fi “executat” ordinele Ralucăi Turcan, preşedintele PNL Sibiu, şi nu a fost prezentă la evenimentul de prezentare “Telemea de Sibiu – Indicaţie Geografică Protejată”, ce a avut loc sâmbătă, la Instituţia Prefectului, cu participarea ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*