Cîmpean îl avertizează pe Cindrea. „Trebuie să fie extrem de atent și cum se uită la accelerație“

Ioan Cindrea va rămâne în funcție până la finalul legislaturii și va putea candida și anul viitor pentru președinția Consiliului Județean. Aceasta este concluzia avocatei Daniela Cîmpean, prim-vicepreşedinte PNL Sibiu și consilier județean din partea acestei formațiuni.

Daniela CÎMPEAN

Daniela CÎMPEAN

Contactată telefonic de reporterii Mesagerului de Sibiu, Cîmpean a apreciat că, în termenul de încercare, de trei ani de la data condamnării, Ioan Cindrea poate rămâne în fruntea Legislativului județean și chiar își poate depune o nouă candidatură. „Din punctul meu de vedere și având în vedere legislația, va putea să candideze în continuare, atâta timp cât pedeapsa îi este suspendată. Legal, va putea să își depună candidatura. Suspendarea înseamnă că acea pedeapsă nu se pune în executare decât dacă va mai săvârși o altă infracțiune“, a subliniat Cîmpean.

Totuși, ea a atras atenția că orice altă condamnare penală ar putea atrage cumularea pedepselor. „Interesul lui este de a preveni săvârșirea oricărei alte infracțiuni. Chiar și un simplu accident de circulație cu vinovăție va fi pedepsit cu executare și cumularea pedepselor. Trebuie să fie extrem de atent și cum se uită la accelerație, nu numai cum o calcă“, afirmă Daniela Cîmpean.

În același timp, consilierii județeni nu au posibilitatea legală și nu vor acționa pentru suspendarea sau limitarea atribuțiilor președintelui Cindrea, a mai precizat prim-vicepreşedintele PNL Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*