Cîmpean: Spitalele din subordinea CJ Sibiu sunt pregătite pentru un posibil val 3 al pandemiei COVID-19

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a dat asigurări astăzi că cele trei spitale din subordine, Spitalul Judeţean, Pneumoftiziologia şi Psihiatria, sunt pregătite să facă faţă la un posibil val al treilea al pandemiei de COVID-19.

„Este un subiect extrem de important şi îl tratăm cu maximă seriozitate, valul trei de pandemie, tocmai de aceea avem întâlnirile pe care le avem cu managerii şi cu conducerea spitalului, să ne asigurăm că acoperim toate nevoile pe care la acest moment le putem identifica. (…) Criza este criză peste tot şi întotdeauna pot să apară situaţii care nu pot fi prevăzute neapărat, însă au învăţat spitalele din toate neajunsurile şi greşelile pe care le-au făcut în trecut, au acoperit dacă au fost lipsuri, acele lipsuri. Săptămânal discutăm despre cum putem să intervenim mai bine şi să fim pregătiţi”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, astăzi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit sursei citate, Spitalul de Psihiatrie din Sibiu a fost primul din România care tratează pacienţi, cu această patologie, cu COVID-19.

„Avem chiar premiere la nivel naţional şi din acest punct de vedere, la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu. Spre exemplu, în premieră, la Spitalul de Psihiatrie din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu a fost înfiinţată o secţie pentru bolnavii cu afecţiuni psihiatrice afectaţi de COVID, situaţie în care a primit pacienţi din toată ţara, pentru că era singurul spital care avea alocată o secţie pentru bolnavii cu această patologie. (…) Pot să-i asigur pe sibieni că în toate cele trei spitale s-au stabilit paşi de urmat, s-a stabilit o strategie de a răspunde celui de al treilea val şi responsabili pentru implementarea strategiei respective”, a spus Daniela Cîmpean.

Spitalul Judeţean caută să angajeze încă cinci medici infecţionişti, în condiţiile în care în prezent în Secţia Clinică de Boli Infecţioase lucrează trei medici, a anunţat Cîmpean. „Mi-aş dori şi eu zece medici infecţionişti, dar ştiu cât de greu mi-a fost să-i avem şi pe aceştia trei şi să-i găsim. Dacă dumneavoastră găsiţi încă cinci, aduceţi-i şi noi modificăm organigrama şi îi ducem şi pe aceştia în organigramă”, a spus Daniela Cîmpean, astăzi, în timpul şedinţei ordinare a CJ.

Şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, colonelul Daniel Chelcea, a declarat că autorităţile şi spitalele sunt pregătite pentru un posibil val trei de COVID-19 în judeţ.

„Având în vedere faptul că pandemia de COVID-19 este gestionată de circa un an la nivel naţional, timp în care pe plan local au fost stabilite strategii sanitare care să funcţioneze, considerăm că suntem pregătiţi pentru înfruntarea unui posibil val 3 de COVID-19 în judeţul nostru. Pe de altă parte, facem un apel către populaţia judeţului Sibiu, pentru respectarea măsurilor de protecţie împotriva îmbolnăvirilor. Aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenţie ne vor ajuta să amânăm sau chiar să evităm un nou val de infectări în masă”, a declarat directorul DSP, ieri, pentru AGERPRES.

Medici din spitalele de adulţi din Sibiu unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19 semnalează o uşoară creştere a numărului de bolnavi în ultima perioadă.

Potrivit Danielei Cîmpean, la Spitalul Judeţean se pot face teste pentru depistarea tulpinii britanice a SARS-CoV-2. „În întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, domnul director medical Călin Cipăian m-a informat că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pot fi făcute astfel de teste. Dacă va fi nevoie, se pot face astfel de teste”, a declarat ea. Deocamdată, spitalul sibian nu a anunţat dacă a făcut aceste teste de identificare a noii tulpini britanice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*