Cîmpeanu: Părinții care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit despre părinții care se tem să-și lase copiii la școală în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6, dar școlile rămân totuși deschise.

„Nu poți condamna un părinte pentru că este temător în raport cu starea de sănătate a propriului copil. Poți să înțelegi această teamă, dar poți să-i explici încă o dată, că nu copiii sunt cei care trebuie să plătească costurile unei atitudini generalizate în rândul întregii populații a României”, a declarat pentru digi24.ro, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, condițiile de protecție sanitară trebuie să fie respectate. Vor fi intesificate acțiunile de verificare în toate școlile din România.

„Nu copiii sunt responsabili pentru starea de sănătate a părinților și bunicilor, ci invers. Copiii au nevoie de educație. Acei părinți care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii: să se vaccineze. Și ei, și bunicii. Fac un apel ca părinții să nu își trimită copiii la școală, dacă au simptome specifice”, a încheiat Sorin Cîmpeanu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*