Cinci oferte pentru primul tronson al autostrăzii Sibiu – Făgăraș

Joi a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție „Autostrada Sibiu – Făgăraș, Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) și Avrig – Mârșa (DJ105G), km 0+000- km 14+253”.

Sursa foto CNAIR

Acest tronson al autostrăzii Sibiu – Făgăraș are o lungime de 14,25 km.

Până la termenul limită au depus oferte cinci operatori economici, și anume PORR Construct SRL (România), Webuild SPA-Milano (Italia), Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turcia), Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turcia), Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. (Turcia) și Mapa Insaat Ve Ticaret Anonim Sirketi (Turcia).

Valoarea estimată a contractului este de 2.098.425.092,54 Lei, fără TVA.

Foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

Contractul de proiectare și execuție lucrări va avea o durată de 48 de luni, din care, 12 de luni perioada de proiectare și 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului pe direcţia Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive și anume intercoridorul Moldova – Transilvania.

În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*