Cinci școli din județul Sibiu care participă la proiectul „Punți în dezvoltare”. Tabere de vară

În lunile iulie și august, elevii școlilor din localitățile Iacobeni, Netuș, Noiștat, Brădeni și Târnava au ocazia de a  participa GRATUIT în taberele de vară organizate la Centrul de Agrement pentru Tineret RÎU SADULUI prin proiectul „Punți în dezvoltare”, proiect realizat cu sprijinul financiar primit prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor, ce se va desfășura până în luna iunie 2023.

Obiectivul proiectului urmărește creșterea gradului de incluziune socială și  diminuarea ratei excluziunii în cadrul comunităților rrome și nerrome prin inițiative specifice de informare și activități practice adresate copiilor, părinților și cadrelor didactice din cadrul școlilor partenere.

„Ne propunem să contribuim pe lângă creșterea gradului de incluziune socială, la reducerea absenteismului școlar, la promovarea valorilor sociale precum toleranța, anti-discriminarea, democrația și cetățenia activă. De asemeni ne propunem să educăm beneficiarii proiectului prin alinierea și integrarea drepturilor omului și ale copilului. Activitățile de informare și educare au că premise tehnicile predării centrate pe elev, promovarea școlii incluzive și predarea într-un mediu multi-cultural, educația non-formală, tehnici specifice psihoterapiei. Prin activitățile propuse, precum jocuri, activități de dezvoltare personală, ateliere creative și educative, ne propunem să le arătăm copiilor stiluri de viață sănătoase, care să le modeleze gândirea și comportamentui pentru a deveni adulți responsabili și implicați. Mai mult de atât, pentru majoritatea copiilor, această experiență este unică și va rămâne cu siguranță un punct de reper în viețile lor”, ne-au mărturisit membrii echipei de proiect.

Organizatorii promit că pe lângă concursurile sportive, atelierele multiculturale, de creație, teatru forum, sesiuni de igiena dentara si de prim ajutor, taberele vor cuprinde serate de film, karaoke, talent show și nelipsitul foc de tabăra.

Fundația CEIR implementează proiectul cu numele „Punți în dezvoltare” realizat cu sprijinul financiar primit prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor, ce  urmărește să genereze o multitudine de efecte pozitive și de lungă durată în școlile partenere, dar și asupra persoanelor implicate direct sau indirect în activități.

Proiectul se desfășoară între lunile martie 2022 – iunie 2023 în cinci unități școlare partenere din județul Sibiu: Liceul Tehnologic Iacobeni, Școala Gimnazială Târnava, Școala Gimnazială Brădeni, Școala Primară Netuș, Școala Gimnazială Noiștat, care au un procent de minimum 20% de elevi înscriși de etnie romă.

Activitatea proiectului poate fi consultată pe pagina oficială de Facebook a proiectului: „Building Bridges” și pe website http://punți-în-dezvoltare.ro/ .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*