Cinci străzi din Sibiu intră în modernizare

Comisia de Circulație a avizat începerea lucrărilor de modernizare pe cinci străzi din Sibiu, începând cu 22-23 februarie. „Am rugat constructorii să facă demersurile necesare pentru începerea lucrărilor. Avem contracte în curs de anul trecut și altele în faza de achiziție anul acesta și de aceea cred că trebuie să profităm de aceste zile mai calde și să deschidem deja șantierele pentru lucrările care se pot efectua în această perioadă, cum ar fi săpătura și anumite lucrări la rețelele de utilități”, afirmă primarul interimar Astrid Fodor.

Lupeni, Castorului și Elena Cuza

De luni, 22 februarie, se reiau lucrările de modernizare a străzii Lupeni. Contractul pentru acestea a fost semnat anul trecut, iar de săptămâna viitoare constructorul va închide această stradă pentru a realiza săpătura generală. Intersecțiile cu străzile adiacente vor fi lăsate totuși libere pentru trafic.

Rețelele de apă și canalizare au fost deja modernizate pe această stradă, iar societatea de gaz a reabilitat conducta proprie. Prin urmare, contractul de lucrări prezent are ca obiect refacerea drumului și a trotuarelor.

De la aceeași dată încep și lucrările pe străzile Castorului și Elena Cuza. Cele două străzi fac parte din contractul semnat în 2015 pentru modernizarea a opt străzi din zonele Calea Poplăcii – Calea Dumbrăvii – Turnișor, cu termen de execuție 14 luni. În 2015, din acest pachet, au fost modernizate Plugarilor, Piața Prahovei, Colinei și Bobâlna.

Contractul prevede înlocuirea rețelelor de apă și canalizare, precum și modernizarea drumului și a trotuarelor. Pentru strada Castorului termenul de finalizare înaintat de constructor este de trei luni, iar pentru strada Elena Cuza – două luni. Pe durata lucrărilor, circulația va fi închisă pe aceste străzi.

Urmează Crișului și Mureșului

Din data de 23 februarie încep lucrările de modernizare pe strada Crișului și Mureșului. Cele două străzi fac parte din pachetul Terezian – Viile Sibiului, pentru care lucrările au fost contractate în 2015, având ca termen de execuție 30 de luni pentru toate cele 10 străzi din pachet. În 2015 s-au realizat lucrări pe cinci din cele 10 artere: Viile Sibiului (continuă în 2016), Traian Demetrescu (finalizată), Ghețăriei (finalizată), Petru Maior (continuă în 2016), Bujorului (continuă în 2016).

Contractul prevede modernizarea drumului și amenajarea trotuarelor. Pe strada Crișului este prevăzută și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, iar pe strada Mureșului se va reface doar rețeaua de apă, canalizarea fiind deja modernizată în cadrul unui alt contract. Pentru execuția acestor lucrări circulația va fi închisă și deviată pe străzi adiacente.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*