Șah mat la Cindrea! Liderul PSD Sibiu nu va putea candida la alegerile parlamentare și și-a anunțat demisia din toate funcțiile de conducere

Ioan Cindrea, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Sibiu, a demmisionat din toate funcţiile pe care le deţinea în cadrul PSD.

Ioan CINDREA

Ioan CINDREA

Cindrea şi-a anunţat decizia printr-un comunicat sec, anunţând totodată că nu va putea fi contactat telefonic. „Astăzi, 25 octombrie 2016, am demisionat din funcția de președinte al Organizației Județene a Partidului Social Democrat Sibiu și din toate funcțiile deținute în cadrul PSD. Ca urmare, nu voi candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 și voi rămâne un simplu membru al Partidului Social Democrat”, se arată în comunicatul trimis de preşedintele demisionar.

Pe listele date publicității de organizația județeană a PSD, care urmau să fie validate astăzi de Comitetul Executiv de la București, Ioan Cindrea ocupa primul loc pe lista de candidaţi social-democraţi de la Sibiu pentru Camera Deputaţilor. Cu toate acestea, conducerea de la nivel central i-a refuzat candidatura pentru un nou mandat de deputat, în condițiile în care acesta fusese condamnat penal definitiv pentru o faptă comisă în mandatul de deputat 2008-2012.

PSD Sibiu nu a comunicat cine este liderul interimar al organizaţiei. Este foarte probabil ca șefia organizației județene să fie preluată de senatorul medieșean Viorel Arcaș, care a mai asigurat interimatul și după ce Cindrea a demisionat ca urmare a condamnării sale la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Din iunie, Ioan Cindrea este consilier judeţean. Acesta a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, funcţie din care a fost demis de subprefect înainte de alegerile locale din 2016, din cauza problemelor sale cu legea.

Cindrea a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat ilegal soţia la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.

One Comment

  1. Nicolae Tarcea says:

    Modul in care conducerea centrala a PSD a actionat in cazul Ioan Cindrea este, dupa parerea mea, una discriminatorie. De acord cu hotararea de a nu mai accepta pe listele de candidati a celor care au suferit o condamnare, dar din cate toti stim un condamnat cu suspendare a fost chiar domnul Liviu Dragnea ori el este cap de afis la Teleorman. Sa inteleg ca legea se aplica diferentiat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*