Cioabă: „Problema vaccinării s-a pus greşit. Parlamentul a ajuns ca o şatră”

Regele romilor, Dorin Cioabă, a criticat aseară, la Antena 3, campania de informare a membrilor etniei despre vaccinarea impotriva COVID-19, după ce coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a transmis un mesaj pro-vaccinare în limba romani, potrivit stiripesurse.ro

E o intenţie bună, cam târziu venită. Ca de fiecare dată romii au fost lăsaţi mai la urmă. Aşa suntem şi in localităţi. Noi suntem la ieşirea din localităţi. Dacă s-a vaccinat majoritatea dintre români, acum s-au gândit să vină cu mesajul şi către noi. Problema s-a pus greşit de la început. Poate să spună domnul Gheorghiţă în orice limbă. Prima dată i-aţi speriat foarte tare pe romi prin declaraţiile oamenilor politici care au venit să spună că vaccinul este ceva rău. Romii ştiu că nu pot primi nimic gratis fără să aibă consecinţa asupra lor. (…) Trebuie să avem o altă strategie şi să avem nişte mediatori sanitari cum am avut odată, care să meargă in comunităţi si să le explice oamenilor care sunt avantajele acestei vaccinări şi faptul că este spre binele lor , a spus Dorin Cioaba, regele romilor.

Cioabă i-a criticat pe politicieni, dar a spus că nu este împotriva vaccinării.

„Noi i-am transformat pe majoritari şi mai ales pe oamenii din politică. Ei au luat obiceiurile noastre. În loc să ne integreze ei pe noi, i-am transformat noi pe ei. Parlamentul la ora actuală este ceea ce era odată şatra, când nu ne înţelegeam“ , a adaugat Cioabă.

„Na dara! Nai khanci nasul! Hai te kheras o vaccino!” a spus Gheorghiţă în mesajul in romanii, ceea ce înseamnă Nu te teme! Nu e nimic rău! Hai să facem vaccinul.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*