Ciprian Faraon: „ Am semnat de curând adeziunea la partidul Forța Dreptei”

Am semnat de curând adeziunea la partidul Forța Dreptei. Pentru cei care îmi urmăresc activitatea nu este o noutate susținerea mea publică față de Ludovic Orban.

Vă voi relata un moment esențial din debutul meu politic, acum 8 ani( 2014), anul unificării PNL cu PD. Am înaintat la acea vreme un program politic conducerii, prezentând în cca 20 pagini viziunea mea privind construcția politică. Era o viziune a unei persoane care a pășit pentru prima dată în politică, și care avea dorința să ”mute munții”, să reformeze clasa politică sibiană. Am prezentat strategii, elemente organizatorice, abordări noi în ceea ce privește electoratul sibian, soluții pentru punctele slabe ale organizației. Vroiam deschidere către electorat, propuneam profesionalizarea organizației politice prin incurajarea și susținerea specialiștilor în a adera la organizatia noastră. Vroiam ca cei care au competențe în diferitele domenii de activitate, si un cuvânt de spus, să conteze, să-i promovăm, să-i conectăm cu comunitatea sibiană.

Dincolo de reacții apreciative la programul meu politic am primit un sfat ”prețios”. Conducerea organizației județene mi-a spus la acea vreme: ” Ciprian, nu putem deschide partidul fără să avem un control, ar însemna ca în scurt timp să riscăm să pierdem conducerea organizației”.

În traducere, daca vine cineva mai deștept/mai pregătit/ mai apreciat și ne pierdem pozițiile?!

A fost o primă palmă primită în exercițiul politic la care am aderat. Un partid, a cărei organizație județeană se vroia democratică, liberală, dar care avea abordări opuse acestei doctrine. Perseverent fiind, am considerat că din interior pot schimba mentalități, pot schimba cutume nesănătoase, pot promova oameni competenți, specialiști în diverse domenii. Se pare că am fost naiv. Conducerea județeană continua să facă ce știa mai bine: jocuri mizerabile, să genereze lupte interne, să încurajeze și/sau să promoveze minciuna, duplicitatea. Parcursul meu politic din PNL, între anii 2014 până în 2018 – an în care am fost exclus abuziv din PNL la cererea conducerii organizației sibiene, motivându-se opoziția mea publica față de anumite demersuri ale conducerii – a însemnat o înșiruire de activități și proiecte implementate, asumate. Voi mentiona cateva dintre ele: înființarea și coorodnarea comisiilor de specialitate, având ca scop profesionalizarea organizației politice PNL și conectarea cu comunitatea sibiană, coordonarea campaniilor electorale locale și parlamentare, organizarea de conferințe având teme din diferite domenii de activitate( mediu de afaceri, educație, mediu, agricultură, administrație etc), programe de reorganizare a organizațiilor locale din județ care nu au reușit să caștige poziția de primar, organizarea alegerilor interne etc. Dezamăgit de abordarea unor colegi, am facut pasul înapoi, acceptând scoaterea mea din planul politic. Am contestat în 2021 excluderea mea, dorind să candidez la președinția organizației PNL Sibiu, însă a fost în van. Conducerea PNL s-a asigurat că nu îmi permite activarea, blocându-mi candidatura.

Am considerat PNL un subiect închis!

Voi continua să susțin că se poate și altfel, cu atât mai mult cu cât este un nou început, un partid nou – Forța Dreptei. O parte dintre cei aflați la conducerea națională o cunosc personal, le urmăresc de ceva timp activitatea. Cu unii dintre colegii din conducerea națională am colaborat în trecut. Se poate construi frumos și sănătos!

Odată cu intrarea în Forța Dreptei voi considera ca fiind un ultim pas făcut în politică. Anul 2024, cel al alegerilor, va fi definitoriu pentru parcursul meu politic. Succesul noului partid depinde și de colegii noștri din celelalte județe, de activitatea colegilor noștri parlamentari din Forța Dreptei, de conducerea națională, de toți cei care vor să se implice. Dacă sibienii nu vor găsi atractivă oferta politică a organzației Forța Dreptei, nereușind să-i convingem că pot avea alternativă la ceea ce există pe plan politic, atunci rolul meu încetează.

Mi-am asumat un rol de conducere în organizația județeană a partidului Forța Dreptei, alături de deputatul Cristian ȘOVĂIALĂ și ceilalți colegi ai noștri, roluri interimare.

Îmi doresc ca Forța Dreptei să nu dezamăgească, dar mai ales să nu vă dezamagesc eu, pe dumneavoastră, cei care vedeți în mine un potențial reprezentant al comunității sibiene.

Vă invit pe toți cei care doriți să vă alăturați proiectului politic Forța Dreptei să o faceți cu încredere! Atât timp cât voi fi implicat în această organizație vă pot asigura de echilibru, de construcție, de decizie colectivă, de apreciere și susținere pentru proiecte/viziuni noi pentru comunitate, corect fundamentate. Voi încuraja inițiativa, voi promova o organizație politică deschisă.

Vom căuta și identifica oameni de calitate, atât în municipiul Sibiu cât și în județ, la nivelul fiecărei UAT. Nu va fi simplu, însă întotdeauna mi-au plăcut provocările!

Cei interesați să adere la această nouă construcție politică pot accesa link-ul https://forta-dreptei.ro/adeziune/, pot veni la sediul nostru din Sibiu, str. Fabricii nr 2, de luni până vineri, intre orele 9-13 sau mă pot contacta direct la numărul 0737 00 99 11, email ciprian.faraon@yahoo.com.

În data de 29 Aprilie a.c, la Sibiu, vom avea lansarea oficială a organizației județene, în prezența președintelui partidului Forța Dreptei, dl Ludovic ORBAN, și a colegilor din conducerea națională.

Detalii, în curând!

Vă mulțumesc!

Ciprian Faraon

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*