Circulație în condiții de iarnă

Polițiștii rutieri atrag atenția conducătorilor auto asupra necesității adaptării comportamentului rutier la condițiile meteo specifice acestei perioade.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, polițiștii sibieni le recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Referitor la DJ 106 A Sibiu – Păltiniș, valorile de trafic se mențin și la această oră ridicate, cu ambuteiaje create în special în zona Arena Platoș Păltiniș. La fața locului sunt prezente echipaje din cadrul Biroului Rutier Sibiu și Postului de Poliție Păltiniș, vă recomandăm să respectați indicațiile polițiștilor care supraveghează și dirijează traficul rutier în zonă.

Vă reamintim, totodată, obligația de a parca doar în zonele special amenajate. Nu uitați că parcările neregulamentare nu afectează doar traficul autovehiculelor, ci și pe cel al autospecialelor care trebuie să intervină în situația unui incident.

Nu în ultimul rând, luați în calcul că urcarea spre Păltiniș sau coborârea din stațiune poate depăși timpul unei deplasări normale.

One Comment

  1. Pingback: Circulație în condiții de iarnă – Made in Transilvania

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*