Cîrța, prima comună din județul Sibiu care le oferă elevilor un program „Școală după școală”

Primăria comunei Cîrţa, condusă de Cristin Magheru, a inaugurat în premieră pentru judeţul Sibiu un program „Școală după școală”, de care beneficiază 68 de copii din învățământul primar și 31 de elevi din învățământul secundar. 

“Este proiectul meu de suflet. Zâmbetul copiilor şi mulţumirea părinţilor îmi dau încredere să merg mai departe, cu alte proiecte, la fel de ambiţioase”, a declarat primarul Cristin Magheru.

La inaugurare a fost prezent, astăzi, inspectorul școlar general Ștefan Firu, care a apreciat eforturile depuse de primarul din Cîrța pentru asigurarea unui after-school celor aproape 100 de copii. „Condițiile oferite elevilor sunt excelente. Un astfel de program ar trebui să funcționeze în toate comunele județului”, a adăugat Firu.

Masa este pregătită în bucătăria construită într-un spațiu nou, aferent căminului cultural, care a fost complet renovat, fiind utilată cu echipamente de bucătărie moderne. Finanțarea a fost asigurată de la bugetul local. Programul are asigurată și asistență medicală pe domeniul de igienă a alimentației, de către un medic de familie.
La servirea mesei participă zilnic 3-5 părinți ai elevilor, ca voluntari. Meniul zilnic este compus din ciorbă caldă, felul principal şi desert.

Totodată, primarul Magheru se mândrește că în Cîrţa toate drumurile sunt asfaltate, gospodăriile sunt racordate la reţeaua de canalizare cu staţie de epurare proprie, comuna are un parc industrial, iar cursul râului care traversează comuna este amenajat, fiind înlăturat pericolul de inundaţii în caz de precipitaţii abundente. Potrivit acestuia, școlile au fost modernizate şi dotate, dispensarul a fost complet modernizat şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie (inclusiv aparat de ecografie şi laborator pentru analize), iar pentru medicul care deserveşte acest dispensar a fost amenajată o locuinţă de serviciu.

La Cîrța s-a aflat, astăzi, și ministrul Bogdan Trif, în calitate de președinte al organizației județene PSD Sibiu. “Primarii PSD demonstrează încă o dată că, atunci când te implici pentru binele comunităţii şi știi să gospodăreşti bugetul comunei, poti face lucruri importante pentru oameni. Sunt extrem de mulţumit de faptul că PSD Sibiu are primari care sunt daţi exemplu pe plan naţional pentru modul în care îşi administrează localitatea”, a declarat Trif.

One Comment

  1. un patriot says:

    Nu mai politizati tot, chiar daca primarul „e de la psd „, daca e gospodar bravo lui ! E trist sa citesti ca „partidul e in toate”….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*