Cisnădie. A fost semnat un important contract de finanțare pentru reabilitarea termică a unei școli

A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a clădirii școlii generale din cadrul Liceului Teoretic ,,Gustav Gündisch” din Cisnădie

Foto: Facebook Gheorghe Huja

„Liceul Teoretic ,,Gustav Gündisch”, situat în centrul orașului Cisnădie este o unitate de învățământ de elită în județul Sibiu.

Am depus încă de anul trecut o cerere de finanțare pentru reabilitarea termică a clădirii prin PNRR, iar de curând a fost semnat contractul care va duce la punerea în aplicare a proiectului.

Proiectul „Reabilitarea moderatã a clădirilor publice, Clădirea școlii generale din cadrul Liceului Teoretic ,,Gustav Gündisch”, Cisnãdie, județul Sibiu are o valoare de 4.077.645,69 lei.

Investiția este necesară pornind în special din considerentele care vizează eficientizarea energetică a clădirii. Prin implementarea măsurilor de eficientizare energetică, se va reduce consumul de energie a clădirii, se va îmbunătăți aspectul acesteia. Scopul implementării proiectului este îmbunătățirea serviciilor publice din domeniul infrastructurii educaționale” a transmis Gheorghe Huja, Primarul Orașului Cisnădie.

Prin implementarea investiției având ca obiect reabilitarea moderatã a imobilului cu destinație de unitate de învățământ, se vor înregistra următoarele efecte pozitive:

– Creșterea eficienței energetice a clădirii prin reducerea semnificativă a consumurilor de energie;

– Reducerea costurilor de exploatare a imobilului;

– Îmbunătățirea aspectului clădirii;

– Îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea resursei de bază, constând în spații adecvate desfășurării activităților educaționale;

– Creșterea calității serviciului public.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*