Cisnădie, pe harta handbalului european

Echipa de handbal feminin Măgura Cisnădie scrie istorie pentru sportul din judeţul Sibiu.

Odată cu calificarea în grupele Cupei EHF, a doua competiţie intercluburi la nivel european în handbal, echipa din Cisnădie a reuşit cea mai bună performanţă sportivă din istoria oraşului, dar şi una dintre cele mai valoroase la sporturi de echipe din istoria judeţului Sibiu. Înfiinţată în urmă cu patru ani de zile, cu sprijinul şi suportul financiar al Primăriei Cisnădie, Măgura Cisnădie a devenit o echipă valoroasă în cupele europene.

Miercuri, a avut loc tragerea la sorţi a grupelor Cupei EHF, la sediul Federaţiei Internaţionale. Practic, Măgura se luptă pentru calificarea în faza sferturilor de finală ale Cupei EHF, ceea ce ar reprezenta o performanţă fără precedent pentru handbalul feminin din judeţul Sibiu.

Cel mai bun pivot din lume vine la Cisnădie

Oraşul Cisnădie va găzdui un adevărat festival al handbalului, în condiţiile în care Măgura va juca meciurile de pe teren propriu în
sala sporturilor din localitate. Din păcate şi plecând din urna a patra valorică, Măgura Cisnădie nu a avut şansă la tragerea la sorţi.

Cisnădiencele vor întâlni Bietigheim, echipa care în Liga Campionilor a bătut în Germania pe CSM Bucureşti, pe teren propriu, Esbjerg, o formaţie daneză de tradiţie care are în componenţă multe internaţionale, între care șase norvegience, dar şi Storhamar, a doua forţă a Norvegiei, formaţia la care joacă Heidi Loke, poate cel mai bun pivot din lume, al tuturor timpurilor, ca şi palmares.

„Aducem nume mari la Cisnădie, jucătoare de clasă mondială. Ştiam când ne-am calificat că ăsta e scopul, dar ne vom juca şansa”, a declarat Alexandru Weber, tehnicianul Măgurii, prezent la tragerea la sorţi.

Măgura va debuta, în deplasare, în Danemarca pe 5/6 ianuarie 2019, cu Team Esbjerg, iar ultima partidă din grupă va avea loc în luna februarie.

Grupele Cupei EHF

Grupa A

 • BBM Bietigheim
 • Esbjerg Handball
 • Storhamar
 • MĂGURA CISNĂDIE

Grupa B

 • IK Savehof
 • Siofok KC
 • Metzingen
 • Ikast Herning

Grupa C

 • Larvik HK
 • Besancon
 • Viborg HK
 • Kuban Krasnodar

Grupa D

 • Podravka Koprivnica
 • SCM CRAIOVA
 • Amara Bera Bera
 • Nykobing Falster

Cine sunt adversarii

Bietigheim este neînvinsă în Germania, cu 7 victorii din 7 meciuri. A bătut CSM Bucureşti în grupele Ligii Campionilor. Are multe internaţionale în lot, din Olanda, Polonia, Austria, dar şi Germania. La rândul său, Esbjerg, pe locul 4 în Danemarca după 14 etape, are 10 victorii și 4 înfrângeri. În lotul său se află șase jucătoare norvegiene. Cele mai cunoscute jucătoare sunt însă olandeza Estevana Polman şi portarul naţionalei Danemarcei, Sandra Toft. În fine, Storhamar, pe locul 2 în Norvegia, are 6 victorii și o singură înfrângere. Heidi Loke şi brazilianca Chana Masson sunt vedetele formaţiei. Loke (36 ani) va pleca la finalul sezonului.

Venim din urmă

SC Măgura Cisnădie s-a calificat, duminică seara, în grupele Cupei EHF la handbal feminin, după ce a învins formaţia rusă Zvezda Zvenigorod cu scorul de 26-18 (10-10), pe teren propriu, în manşa secundă a turului al treilea preliminar al competiţiei.

Măgura, medaliată cu bronz în ediţia trecută a Ligii Naţionale şi debutantă în cupele europene, fusese învinsă în prima manşă cu scorul de 29-24. Prima repriză a fost una dificilă pentru echipa sibiană, care a fost condusă cu 6-4, 7-5 şi 10-9, dar la pauză scorul a fost egal, 10-10.
Măgura Cisnădie a avut un forcing în debutul părţii secunde şi s-a desprins la 17-11. Gazdele au controlat jocul şi au ajuns şi la un avans de opt goluri pe tabelă, 24-16, şi chiar nouă goluri, 25-16, câştigând în cele din urmă cu 26-18.

Pentru echipa sibiană au punctat: Jasna Boljevic – 9 goluri, Ada Moldovan 7, Larissa Araujo 5, Oana Apetrei 2, Larissa Da Silva 1, Mariana Costa 1, Deonise Fachinello 1.

Golurile echipei Zvezda au fost înscrise de: Irina Nikitina – 5, Victoria Klimanţeva 4, Tatiana Zaharova 2, Anastasia Ilarionova 2, Natalia Nikitina 2, Nadejda Osipova 1, Anastasia Listopad 1, Anastasia Ţerkovniuk 1.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*