Clădirea istorică de pe strada Constituției și-ar putea găsi cumpărător

Camera de Comerț Industrie și Agricultură intenționează să cumpere clădirea monument istoric de pe strada Constituției. Potrivit unui comunicat al CCIA Sibiu, instituția încearcă accesarea de fonduri europene pentru a putea achita cele 2 milioane de Euro care reprezintă prețul cerut de proprietarii clădirii.

„Președintele interimar a convocat Colegiul de conducere la data de 15.04.2022 unde s-a pus in discuție raportul președintelui privind oportunitatea soluționării situației sediului Camerei de Comerț prin depunerea unor proiecte cu finanțare europeană, simultan cu implicarea instituției in achiziția, renovarea si dotarea unui imobil care aparține patrimoniului național si care își caută noi proprietari si utilitate încă din anul 2019. Este vorba de încercarea Camerei de Comerț de a prelua prin proiect clădirea semnată de Arh. Alfred Hugo Cernea de pe strada Constituției din Sibiu, aflata in vânzare la Sotheby’s International Realty pentru suma de 2 milioane de euro, redusa de la 2,4 milioane. In anul 2019 Artmark estima vânzarea la licitație a vilei din patrimoniul arhitectural la o suma cuprinsa intre 2,5 si 3 milioane euro.

Ne bucurăm sa va comunicăm că la ședința Colegiului, in urma dezbaterilor si votului, s-a aprobat cu unanimitate de voturi începerea demersurilor de încheiere a contractării proiectelor de finanțare din fonduri europene pentru proiectul “Centru de afaceri cu zona expozițională” si proiectul „Platformă expozițională virtuală” si plata contravalorii elaborării proiectelor cu garanție de succes! In cazul in care nu se obține finanțarea, consultantul va rambursa integral sumele si va constitui in acest sens o garanție sub forma de bilet la ordin avalizat, astfel încât riscul Camerei pentru aceste proiecte sa fie 0.

​De asemenea s-a aprobat semnarea promisiunii ferme de vânzare de către proprietari pentru termenul de 1 an de zile in favoarea Camerei de Comerț a acestei clădiri, pentru includerea in proiectele europene a achiziției, renovării si dotării imobilului. In acest sens in urma adresei de intenție a Camerei de Comerț, compania care deține imobilul a transmis oferta ferma cu prețul minim de vânzare de 2 milioane de euro si acordul de semnare a promisiunii ferme de vânzare valabil 1 an de zile. Noua poziție ar deține clădiri si suprafața de 5.160 metri pătrați cu posibilitate de spațiu expozițional si parcări necesare accesului pentru buna desfășurare a activității conform statutului.

​In aceeași ședința s-a discutat faptul ca Directorul General Adjunct își va încheia contractul de management cu Camera, si Colegiul a aprobat împuternicirea Președintelui Interimar pe conturile bancare ale instituției, în condițiile în care Directorul General aflat in imposibilitatea exercitării funcției, va fi de acord sa transfere si el expres aceste atribuții deținute in baza atribuțiilor executive si a deciziei AGA a Camerei.

​Speranța noastră este ca la 100 de ani de la înființare, in anul 2025, Camera de Comerț sa sărbătorească centenarul în noul sediu, care va permite desfășurarea activității Camerei așa cum trebuie și cum merită comunitatea in general si cea de business a județului in special! ” au transmis reprezentanții Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*