Clasa Continental. Eclere, o clasă nou-nouță și un loc de muncă asigurat

Cireașa de pe tortul manifestărilor prilejuite de deschiderea noului an școlar au mâncat-o cei 33 de elevi de la Colegiul Tehnic Independența înscriși în sistemul de învățământ profesional dual. Aceștia au fost întâmpinați în noua lor școală de primarul Astrid Fodor și reprezentanții Asociației Româno-Germane.

Cursanții din Clasa Continental au primit rechizite, câte un ghiozdan, o geacă de iarnă, precum și alte accesorii necesare începerii unui an școlar de succes.

„V-aș recomanda să fiți mândri ca faceți parte din Clasa Continental și totodată să fiți conștienți că o să învățați într-una dintre cele mai frumoase clase din Sibiu. Sunt sigură în în felul acesta nu o să mai plecați niciodată în străinătate“, le-a spus primarul Astrid Fodor.

Atenția ocrotitorilor lor de la Continental nu s-a orpit doar la un generos bun venit în noul an școlar. Perfect conștienți de valoarea și potențialul viitoarei forțe de muncă calificată de care au nevoie ca de aer, cei de la Continental le-au pregătit celor mici una dintre cele mai moderne clase de curs din județ, material didactic performant, precum și un orar de vizite constante în atelierele de lucru al fabricii situată în Zona Industrială Vest a orașului.

Tinerilor veniți din toate colțurile județului și susținuți cu atâta mândrie de către autoritățile locale și investitorii germani nu le rămâne acum decât să pună mâna pe carte.

Locurile au fost suplimentate datorită numărului ridicat de înscrieri. Astfel, 33 de elevi au început azi școala în clasa Continental. Ei vor studia într-o sală dotată cu toate echipamentele necesare pentru a pune bazele electronicii și electromecanicii. Valoarea investiției în acest laborator se ridică la 20.000 de euro. Elevii vor avea ocazia să aplice noțiunile studiate în cadrul practicii pe care o vor desfășura în cadrul companiei.

Elevii vor primi o bursă lunară de 500 de lei: 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, precum și o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare. „La finalul fiecărui an școlar, cei mai buni trei elevi vor primi câte o bursă în valoare de 2.000 lei pentru prima medie din clasă, 1.500 lei pentru a doua și, respectiv, 1.000 de lei pentru a treia medie. Prin acordarea acestor burse dorim să îi stimulăm pe elevi să se concentreze asupra școlii și să îi învățăm că munca va fi întotdeauna răsplătită“, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

„Consider că am ajuns la un moment de cotitură în ceea ce privește învățământul profesional în sistem dual. Atât companiile, cât și elevii și părinții înțeleg importanța acestui sistem și cât de benefic este atât pentru angajator, cât și pentru viitorii absolvenți. Ne dorim să creștem tot mai mult în această direcție și să dezvoltăm această poveste de succes“, a spus Mirela Hanea, directorul Colegiului Tehnic “Independența” Sibiu.

În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor putea fi angajați în poziția de operator linie producție sau tehnician electromecanic.


Viorica MAIER

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*