Cleopatra Popescu, MISS ROMÂNIA

Miss România este un concurs de frumusețe care datează din 1906, și la care participau doar femei necăsătorite.

 

Cleopatra Popescu

Condițiile erau severe și drastice. Printre acestea, amintim: frumusețea fizică, trăsăturile morale, ducerea unei vieți onorabile, locuirea cu părinții sau rudele. Dacă locuiau singure, ele trebuia să demonstreze că veniturile deținute erau corecte. Concurentele nu erau acceptate dacă erau căsătorite sau divorțate.

Maria Peligrad

Maria Peligrad

Prima câștigătoare a fost Maria Peligrad, o femeie superbă, din Sibiu. 

Nouăzeci și șase de ani mai târziu, în 2002, Cleopatra Popescu aduce din nou trofeul de frumusețe la Sibiu. Și o face în glorie. Descoperă împreună cu noi secretele adevăratei frumuseți spune cu tâlc chiar de ea, Cleopatra Popescu, Miss România 2002.

„Un om special nu îl recunoști după chip, ci după suflet”

  1. Cum îți schimbă frumusețea viața?

Nu consider că sunt o femeie frumoasă, as vrea mai degrabă să cred despre mine că sunt un om frumos! Un om special nu îl recunoști după chip, ci după suflet, are o strălucire aparte!

Frumusețea fizică este efemeră. Frumusețea te poate ajuta întotdeauna, dar poate constitui și o barieră în fața oamenilor care nu încearcă să vadă mai departe de această calitate atât de greșit înteleasă.

  1. Care sunt lecțiile de viată pe care le-ai învățat la Miss Romania?

Cred că cea mai importantă lecție învățată este aceea că un om pregătit, care are încredere în propria persoană, o femeie în cazul meu,  va învinge oricând o altă femeie talentată, oricât de frumoasă ar fi aceasta.

Efortul și munca îndelungată, susținută va învinge talentul atunci când acesta nu este exploatat!

  1. Care sunt standardele de frumusețe care se apreciază astăzi cel mai mult? S-au schimbat ele în timp? Se apreciază din nou voluptatea?

Fiecare percepem frumosul într-un mod diferit şi consider că asta nu se va schimba niciodată.

Din păcate, pot spune că s-a ajuns la un apogeu al superficialităţii! Suntem influenţaţi de massmedia și copleșiți de idea de perfecțiune, care nu există.

Imaginea femeii păpușă este dusă la extrem și domină showbiz-ul internațional.

Interesul pentru felul în care arătăm, este o alegere personală, conștientă.

Frumusețea înseamnă asumare!

  1. E frumusețea artificială un nou soi de frumusețe?

Ne dorim cu toții să ascundem trecerea timpului și e greu de acceptat ca la 45-50 de ani să nu mai arătăm ca la 20 de ani. Uităm cât de importantă este frumusețea naturală.

Sunt tot mai des întâlnite femei frumoase care s-au transformat în figuri lispsite de expresie, care arată nefiresc de artificiale.

Nu sunt împotriva interventiilor in urma carora iti poti corecta mici “imperfectiuni” si a metodelor care te pot face sa păcălesti timpul, dar cred cu tărie într-un lucru extrem de important in toate aspectele vietii noastre, echilibrul! Echilibrul ne ajută să arătăm bine. Un stil de viață echilibrat ne face sa ne simtim bine cu noi înșine, iar asta are o influenta extrem de mare asupra felului in care aratăm.

  1. Care este frumusețea care conteaza?

Să afirmi în zilele noastre că ceea ce se vede este lipsit de importanță, este o naivitate. Adevărul este că, ambalajul vinde!

Un exterior frumos și senin este semnul unui interior echilibrat, al unui suflet luminos. Din păcate, nu putem spune că intodeauna este așa. Uneori un ambalaj frumos poate ascunde o goliciune interioară.

Frumuseta interioară și cea exterioară sunt două elemente interconectate care nu pot funcționa una fără cealaltă pentru a optine rezultate maxime.

  1. Este Sibiul o pepinieră de frumusețe?

Sunt fete care au potential în acest domeniu, bineînțeles! Dar există foarte multe variabile pe această temă și ca în orice domeniu e nevoie de muncă și disciplină.

Sunt fete care au trăsăturile atât de necesare, dar care nu își doresc o carieră în domeniu.

Sunt fete care aspiră să devină model dar nu întrunesc condițiile.

Sunt fete care au un debut foarte bun în modeling dar se pierd ulterior pe drum, tocmai datorită lipsei de disciplină, de voință sau datorită anturajului,  dar sunt și fete care rezistă tentațiilor, muncesc pentru a atinge ceea ce își doresc cu ardoare și în final reușesc să defileze pe marile podiumuri ale modei.

În cadrul agenției mele pot menționa câteva nume care au reușit să aducă renume Sibiului pe această linie,  în acest domeniu.

Poate cel mai bun exemplu este Bianca Mazilu care și acum lucrează ca și model international și pozează pentru cele mai importante reviste de gen. Bianca a fost ani de zile model în cadrul Școlii de Modeling, a pornit alături de noi în cadrul echipei de copii. Pe parcurs, potențialul a ajutat-o să crească iar în prezent lucrează foarte bine în cadrul unor agenții internaționale. Se pare că încă rezistă unui domeniu atât de povocator!

Amalia Becsi fost model cu numeroase prezentări  de modă, reclama și apariții în reviste de gen în China, și Londra, dar și în țară.

Alexandra Ocoș câștigătoarea Elite Model Look România, Flavia Bodi, Andreea Crețu, Alexandra Cinduleț (Miss Universitas România 2020), Andreea Gîlcă, Ariana Blotor & Michel Ardelean cele mai noi nume cu potential în cadrul agenției mele.

  1. Cum se cultivă frumusețea?

Frumusețea se cultivă prin muncă, voință și multă disciplină. Încredere în forțele proprii, alături de mentori buni, printr-un permanent echilibru în tot ceea ce facem!

8.Ce sfaturi le dai tinerilor care iși doresc să ajungă în industria frumuseșii?

Atunci când există pasiune și determinare este imposibil să dai greș! Să înveți de la cei mai buni, dar să fii întotdeauna diferit față de ceilalți și să ajungi să înțelegi că secretul succesului este constanța cu care faci lucrurile!

Cum arăta prima Miss România, din Săliște

Maria Peligrad din Săliste – prima româncă menţionată în arhive drept câştigătoare a unui concurs de frumuseţe.

„Într-o carte poştală editată de Dumitru B. Comşa în 1906, o regăsim pe Maria Peligrad, o ţărancă din Sălişte devenită prima româncă menţionată în arhive drept câştigătoare a unui concurs de frumuseţe. Este vorba despre primul concurs de frumuseţe din România, organizat în anul 1906, în Parcul Filaret din Bucureşti – actualul Parc Carol. În tradiţia vremii se impuseseră, de câteva decenii, târgurile meşteşugăreşti, în cadrul cărora, pe lângă produsele specific româneşti, era prezentat şi portul, a cărui diversitate, frumuseţe şi bogăţie de motive impresiona din plin vizitatorii. Devenit un veritabil simbol al portului popular, Maria Peligrad a probat puterea impresionantă de seducţie a iei româneşti în cadrul concursului de la Bucureşti.

Din documentele vremii aflăm că frumoasa din Sălişte avea să-i dăruiască, ulterior, un costum popular asemănător Reginei Maria.

Demonstrând că, de multe ori, bogăţia se regăseşte într-o uluitoare simplitate, candidatele la miss îşi prezentau frumuseţea în maramă, ie şi opinci, impresionând ţăranii, negustorii şi boierii deopotrivă.

Deşi promova costumul tradiţional autentic, Maria Peligrad nu era totuşi străină de noile tendinţe urbane, ea fiind angajată la Cooperativa Meşteşugărească „Arta” din Sibiu.” (Arhiva de imagine a Muzeului ASTRA)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*