Clinicile Dentare Dr. Leahu inaugurează Centrul Regional de Excelență în Cluj-Napoca.

Clinicile Dentare Dr. Leahu inaugurează în Cluj-Napoca, în 30 octombrie, Centrul Regional de Excelență. În urma unui proces complex care a durat trei ani, cu un buget total investit de peste 2 milioane de euro, acesta este cel mai de impact proiect realizat până acum de rețea și a doua investiție în județul Cluj, după deschiderea clinicii din Turda.

Clinica, situată pe Calea Turzii nr.173, se întinde pe o suprafață utilă de aproximativ 1200 mp și are 18 cabinete, bloc operator și capacitate pentru terapie intensivă, 2 centre de radiologie dentară, laborator dentar și „Academia Spațială”, concept unic în România dedicat serviciilor pentru copii. Pacienții clujeni vor avea acces la toate serviciile din sfera stomatologiei, urmând să primească toate opțiunile de tratament la problemele dentare de orice nivel de complexitate, inclusiv la proceduri realizate sub anestezie generală asistată ATI.

O echipă de profesioniști

Echipa locală numără 30 de persoane, dintre care 14 medici și 9 asistente medicale, având profesioniști cu pregătire academică internațională, precum Dr. Bogdan Moldoveanu, lector internațional și unul dintre cei doi medici din România acreditați de Asociația Americană a Endodonților și în top 3 medici certificați de către Societatea Europeană de Endodonție.

„Industria serviciilor medicale și stomatologia are nevoie de infrastructură construită performant, care să servească pacientului și să ofere siguranță. Experiența pandemiei ne-a adus în prim plan această realitate și a accentuat mai mult ca oricând că noi, medicii, avem responsabilitatea de a ne întoarce la valori fundamentale, la semenii noștri, investindu-ne resursele pentru a face bine. Avem de respectat o promisiune făcută pacienților noștri – de a le oferi sănătate reală și o  experiență excepțională pe tot parcursul vieții. Performanța medicală se măsoară și în ani alături, iar noi avem datoria de a crea o instituție medicală stomatologică sustenabilă pentru mai multe generații”, declară dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator clinicilor.

Serviciile stomatologice vor fi realizate în echipe multidisciplinare. Pacienții își vor putea reface întreaga dantură în doar 24 de ore, iar cei care nu au suficient os și pentru care nu mai există altă variantă de a avea dinți ficși, vor putea opta pentru cea mai complexă intervenție stomatologică chirurgicală, implanturile zigomatice.  Pentru aceste servicii stomatologice, pacienții vor avea alternative de plată – prin card de credit, cu 12 sau 18 rate lunare fără dobândă sau prin programul DentalCredit, care asigură un plan de finanțare personalizat direct în clinică.

De asemenea, aceștia vor putea beneficia și de abonamente lunare la un cost redus, începând de la 20 lei, prin aplicația SanoPass, cu programarea și validarea vizitelor medicale prin scanarea unui cod QR, la recepția  clinicii. Acestea facilitează accesul la serviciile de prevenție – profilaxie dentară, radiologie și consultații – extrem de importante în condițiile în care prevenția din domeniu este la un nivel foarte scăzut.

Potrivit studiului Kantar realizat pe un eșantion reprezentativ la nivel național în ianuarie 2021, peste jumătate dintre români nu merg deloc la medicul stomatolog, iar 30% dintre familiile care au copii în întreținere nu i-au dus niciodată la un control stomatologic și nici nu-și propun să facă acest lucru. Piața serviciilor stomatologice din Cluj a crescut cu procente importante în fiecare an, situându-se pe locul 2 după București ca cifră cumulată a veniturilor jucătorilor locali din domeniu, la aproximativ 104,6 milioane lei, potrivit Coface România. În topul primelor 1000 de clinici de stomatologie la nivel național, se găsesc peste 50 de companii din Cluj.

Despre Clinicile Dentare Dr. Leahu

Clinicile Dentare Dr. Leahu reprezintă cea mai extinsă rețea din industria de stomatologie din România, cu prezență în unsprezece orașe la nivel național (București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Ploiești, Galați și Cluj-Napoca), dar și la Londra, printr-o clinică deschisă în 2020. Serviciile sunt realizate de către o echipă de 480 de persoane, dintre care 150 de medici și 5 specialiști în anestezie generală. Rețeaua are 139 cabinete dentare și un laborator de tehnică dentară complet digitalizat, extinse pe o suprafață totală de peste 7200 metri pătrați.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*