Cluburile Rotary din Sibiu și împrejurimi vor planta 2.000 de puieți în zona Copșa Mică – Valea Viilor

Președintele Rotary Internațional din mandatul 2017-2018, Ian Riseley, a lansat o provocare în discursul său de la Adunarea Generală de la San Diego: ca fiecare club Rotary să planteze câte un copac pentru fiecare membru al său.

Districtul 2241 România – Republica Moldova cu un obiectiv ambițios, acela de a planta 1 milion de copaci, depășește cu mult provocarea lansată la nivel internațional. Cu ajutorul celor peste 6.000 de rotarieni, rotaractieni și interactieni, Rotary România și Republica Moldova va reuși să aibă un impact real asupra dezvoltării durabile a comunităților noastre și asupra mediului  înconjurător.

Acest proiect continua și în mandatul 2018-2019 , iar la propunerea Asistentului de Guvernator Claudiu Gavrea, cluburile din aceasta zonă – Rotary Club Mediaș (Președinte Mircea Mărginean), Rotary Club Sibiu (Președinte Lucian Secelean), Rotary Club Cibinium Sibiu (Președinte Aurelia Drăghici), Rotary Club Sighișoara (Președinte Cristina Urdea) și Rotary Club Blaj (Președinte Alin Jidvean) s-au unit într-un efort comun… Acela de a planta minim 2.000 puieți în toamna anului 2018.

Activitatea  va fi organizată în perioada 12-13 octombrie 2018 și vor participa membri Rotary din cele 5 cluburi, dar și membri Rotaract și Interact. Romgaz SA Mediaș – o companie care s-a implicat permanent în comunitatea locală, în sprijinirea activităților care vizează protecția mediului, s-a alăturat acestui proiect implicându-se în susținerea sa. Parteneriatul Romgaz – Rotary va arăta implicarea celor 2 entități în viața comunității și susținerea efortului de creștere a nivelului  de viață a locuitorilor din zonă.

Zona Copșa Mică – Valea Viilor este cea aleasă pentru a realiza activitatea de plantare, având sprijinul Direcției Silvice Sibiu prin Directorul instituției Robert Blaj și al membrilor Ocolului Silvic Mediaș.

Parteneriatul încheiat la nivel central între Rotary District 2241 România – Republica Moldova și Romsilva se transpune pe plan regional în acest proiect prin susținerea Direcției Silvice Sibiu, care asigură materialul săditor care urmează a fi plantat.


COMUNICAT DE PRESĂ

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*