CNAIR a desemnat câștigătorul licitației pentru construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu – Pitești

CNAIR a comunicat astăzi rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu – Pitești, Cornetu – Tigveni, ca urmare a finalizării procesului de evaluare a ofertelor. Astfel, ofertantul desemnat câștigător este Asocierea WEBUILD SPA – TRANCRAD SRL, cu prețul de 5.323.767.251,00 Lei fără TVA.

Pentru acest contract sursa de finanțare este constituită din Fonduri Europene Nerambursabile, iar contractul are o perioadă de proiectare ofertată conform factorului de evaluare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni. Perioada de garanție a lucrărilor ofertate este de 120 de luni.

Traseul secțiunii a 3-a are o lungime de 37,4 kilometri, iar principalele lucrări ale acestei secțiuni sunt 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie, nodurile rutiere  Cornetu și Văleni și ecoductul din zona localității Călinești.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 loturi și va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*