Cod galben de vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă pentru 16 judeţe din sudul şi estul ţării şi, respectiv, cod galben de vânt puternic pentru zece judeţe din centrul şi vestul ţării, valabile în următoarele ore.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 12:00, va persista ceaţa şi vizibilitatea redusă, local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, în judeţele Vrancea, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Galaţi. Acelaşi fenomen se va semnala, până la ora 11:00, şi în judeţele Buzău, Ilfov, Argeş, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Olt şi Dolj.

De asemenea, până la ora 14:00, în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi în zonele de munte ale judeţelor Sibiu, Braşov, Gorj şi Vâlcea se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală viteze de 60-85 kilometri/oră; la munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi rafale de 90-100 kilometri/oră. Potrivit meteorologilor, până la ora 13:00, în zonele de munte ale judeţelor Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, la altitudini de peste 2.000 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 90 – 110 kilometri/oră, relatează Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*