Cod portocaliu de ploi și ninsori în zona montană a județului Sibiu

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo, cu informare de ploi și ninsori și cod portocaliu de vânt puternic și ninsori abundente valabil și pentru zona montană a județului Sibiu.

„După orele amiezii zilei de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales sudul regiunii, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul regiunii. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15…25 l/mp. Temporar în sudul și estul regiunii și la munte vor fi intensificări ale vântului în general de 50…55 km/h, cu viteze mai mari în zona montană înaltă”, informează ANM.
De sâmbătă seara până luni la ora 17.00 se instituie Cod Portocaliu de ploi și ninsori la altitudini de peste 1700 m, în județele Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.
„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații abundente. Va ploua, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și pe suprafețe mici 70 l/mp”, informează meteorologii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*