Cofondatoarea Școlii Finlandeze din Sibiu, Elena Lotrean alături de ReThink Romania

Marți 19 octombrie a fost lansată oficial inițiativa ReThink Romania. Din grupul de cofondatori ai ReThink Romania face parte și sibianca Elena Lotrean, cofondator al Școlii Finlandeze de la Sibiu.

Ce este REThink Romania

ReThink Romania este o iniţiativă a unor antreprenori care cred că, în ultimii 30 de ani, România nu şi-a atins potenţialul şi care s-au hotărât să schimbe acest model, pentru ca următorii 30 de ani să fie mai productivi, iar viitorul copiilor noştri mai sănătos.

Elena Lotrean s-a alăturat inițiativei ReThink Romania alături de alți 17 antreprenori români care, la fel ca și ea, consideră că în ultimii 30 de ani în România se puteau face cu mult mai multe lucruri bune și de aceea au decis să facă ceva pentru a mișca lucrurile. Iată ce spune Elena Lotrean într-o postare făcută marți pe pagina ei de Facebook:

„Rethink Romania este un think tank fondat de mai mulți antreprenori, care cred că în ultimii 30 de ani România nu și-a atins potențialul. Pentru ca următorii 30 de ani să fie diferiți, Rethink Romania își propune să pună în discuție transformarea mentalităților care au generat România de azi. Credem că putem schimba acest model de țară prin dialoguri inclusive și colaborative între mediul de afaceri, clasa politică, societate civilă, mediu academic, sau cultural, astfel încât următorii 30 de ani să fie mai coerenți, iar viitorul copiilor noștri mai sănătos. Știm că România 2050 poate să arate mai bine pe câteva din coordonatele fundamentale care definesc o țară mai armonioasă pentru oamenii ei: mentalitate, educație, demografie, bunăstare”.

Valorile în care cred cei ce au fondat ReThink Romania

Cofondatorii ReThink Romania cred că valorile care i-au strâns împreună și care le ghidează acțiunile sunt :

Impactul pozitiv pe termen lung, colaborarea care se traduce prin încredere, respect, integritate, bunăvoință, empatie, grijă, implicare și diversitate, spiritul antreprenorial, care înseamnă autonomie, libertate, curaj, creativitate, acţiune, perseverență, inițiativă, agilitate; excelența tradusă prin cunoaștere, curiozitate, competență, profesionalism, știință, dezvoltare personală, cercetare. Cea mai importantă valoare pe care se bazează cei de la ReThink Romania este însă România cu potențialul valorilor ei.

 

„Schimbarea în România pleacă de la fiecare individ în parte”

 

Fondatorii ReThink Romania cred cu putere că „Orice schimbare în societate pleacă de la fiecare individ în parte şi soluţia pentru ca România să devină aşa cum ne-o dorim vine de la fiecare dintre noi, din modul în care ne raportăm la mediul înconjurător, la viitor şi la valori”.

 

Prima mare acțiune a ReThink Romania va avea loc în luna martie 2022. Este vorba de Summitul ReThink Romania care va avea loc la Poiana Brașov și va reuni peste 300 de participanți din mediul academic, politic, administrativ, social, cultural și antreprenorial.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*