Colaborare între Inspectoratul Școlar Județean și ULBS pentru ”Eficiență și calitate în educație”

Profesorii de limbi străine – engleză, franceză, spaniolă și chineză – din învățământul preuniversitar din județul Sibiu vor avea posibilitatea de a-și dezvolta competențele educaționale, prin intermediul proiectului „Eficiență și calitate în educație”, dezvoltat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sibiu în colaborare cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, prin Facultatea de Litere și Arte și Institutul Confucius.

În luna mai a fost organizată o primă sesiune județeană de comunicări științifice a profesorilor de limbile engleză, franceză, spaniolă și chineză din învățământul preuniversitar, cu mediul universitar. ”Considerăm că prin acest proiect se oferă profesorilor de limbi străine din învățământul preuniversitar oportunitatea de a-şi pune în valoare spontaneitatea, creativitatea, dar şi competenţa educațională. De asemenea se dorește o colaborare viitoare prin diverse alte proiecte comune cu ULBS”, a declarat Laura Pitariu, inspector de specialitate în cadrul ISJ Sibiu.
Prin acest proiect comun se dorește dezvoltarea relaţiilor de parteneriat între unităţile de învăţământ preuniversitar din județul Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi diseminarea bunelor practici în domeniul educaţiei.
”Obiectivele noastre sunt stimularea dialogului între şcoli/licee, ULBS și Inspectoratul Școlar, dezvoltarea de parteneriate educaţionale între școli, universitate și Inspectoratul Școlar, cunoaşterea exemplelor de bune practici din învățâmântul preuniversitar precum și revitalizarea şi menţinerea interesului pentru studiul limbilor străine”, a adăugat conf. univ. dr. Eva Nicoleta Burdușel, prodecan responsabil cu programe academic, cercetare și relații internaționale al Facultății de Litere și Arte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*