Comisarii Gărzii de Mediu Sibiu au „descins” în școli, de Ziua Mondială a Mediului | FOTO

Ziua Mondială a Mediului, desfășurată anul acesta sub sloganul „Să ne conectăm cu natura!”, a fost marcată într-un mod inedit de Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Sibiu.

Comisarii de mediu au vizitat Școala Gimnazială „I.L. Caragiale” și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu, precum și Școala Gimnazială din comuna Gura Râului, pentru a le vorbi copiilor despre problemele de mediu.

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător este aniversată, în fiecare an, pe 5 iunie. „Acțiunea noastră de anul acesta a avut în vedere două școli din mediul urban și una din mediul rural. Întreg colectivul de comisari a fost implicat în acțiunea de informare, conștientizare și diseminare a informațiilor privind protecția mediului. Ne bucurăm de faptul că elevii s-au dovedit foarte deschiși și receptivi, ceea ce ne dă încredere că putem conta pe tânăra generație pentru a construi împreună un viitor mai curat și mai sănătos”, a precizat Constantin Dragomir, comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Sibiu.

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1972. Tema din 2017 este „Conectarea oamenilor la natură”. Aceasta îi cheamă pe oameni să iasă în aer liber și în mijlocul naturii, să aprecieze frumusețea și importanța acesteia, și să transmită un apel privind protejarea Pământului, pe care trăiesc laolaltă.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*