Comisarii sibieni au sărbătorit în avans ziua Gărzii Naționale de Mediu, plantând arbori și flori în grădina Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”

O echipă a Comisariatului Județean Sibiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu a plantat pini, trandafiri și alte flori ornamentale în parcul din fața Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Sibiu, alături de elevii claselor a V-a A (diriginte prof. Doina Negrilă), a VI-a A (diriginte prof. Teodor Mărcuț) și a VI-a C (diriginte prof. Dorel Câmpeanu).

Acțiunea s-a desfășurat vineri, 10 martie, în contextul în care pe 12 martie se sărbătorește anual Ziua Gărzii Naționale de Mediu. „Ziua Gărzii Naționale de Mediu reprezintă un prilej de a transmite sibienilor că vom continua acțiunile noastre de control, în scopul prevenirii și reducerii poluării factorilor de mediu, a prejudiciilor aduse mediului și pentru conservarea patrimoniului natural, în beneficiul acestei generații și al generațiilor viitoare. De asemenea, vom continua și acțiunile de informare și conștientizare a tinerei generații cu privire la responsabilitatea pe care o au față de mediul înconjurător. Totodată, cu această ocazie, doresc să felicit întreaga echipă a Comisariatului Județean Sibiu pentru implicarea și profesionalismul de care dă dovadă în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și pentru rezultatele obținute”, a declarat Constantin Dragomir, comisarul șef al Gărzii de Mediu Sibiu.

Din partea Gărzii de Mediu au participat la această acțiune comisarul șef Constantin Dragomir, comisarii Dan Oțoiu, Lucian Buta, Aurelian Adam, Ioan Teașcu, Daniela Anghel, Danina Banea, Adina Isailă și Bogdan Lazăr și experții Alina Grancea și Dan Cutean. „În numele Școlii Gimnaziale «Nicolae Iorga» Sibiu, adresăm mulțumiri domnului comisar șef Constantin Dragomir și întregii echipe a Gărzii Naționale de Mediu, urând un călduros «La Mulți Ani!”, transmite conducerea unității de învățământ.

Ziua Gărzii Naționale de Mediu este sărbătorită în fiecare an, pe 12 martie, dată care a fost stabilită prin ordinul de ministru nr. 224 din 27 februarie 2007. Începând din 2003, când a fost înfiinţată, Garda Națională de Mediu funcționează ca un corp specializat de inspecţie şi control cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului, care îndeplineşte un rol activ în prevenirea şi limitarea ameninţărilor de ordin ecologic.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*