Comisarii sibieni au sărbătorit Ziua Gărzii Naționale de Mediu alături de elevii de la Șelimbăr și Poplaca

Comportamentul ecologic este o obligație a fiecărui cetățean, a declarat Constantin Dragomir, comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Sibiu.

Comisarii de mediu din toată țara au sărbătorit, astăzi, Ziua Gărzii Naționale de Mediu. La Sibiu, evenimentul a fost marcat, ca în fiecare an, prin acțiuni educative.

De această dată, Comisariatul Județean Sibiu a primit vizita unui grup de elevi de la Școala gimnazială “Mihai Viteazu” din Șelimbăr, coordonat de profesoara pentru învățământul primar Mihaela Velţan.

Copiii au vizitat sediul Comisariatului Județean și au aflat cu ce se ocupă angajații Gărzii, dar, mai ales, au înțeles cât de importantă este protecția mediului și ce poate face fiecare pentru un Pământ curat și sănătos.

“Este un îndemn pe care îl repet anual, pentru că îl consider foarte important, solicitând populației depunerea tuturor eforturilor pe direcția protejării mediului înconjurător. De asemenea, menționez faptul că un comportament ecologic este o obligație și nu o opțiune pentru  fiecare cetățean. Trebuie să conștientizăm cu toții că mediul, ca patrimoniu comun, avem datoria de a-l păstra și generațiilor viitoare.

Ziua Gărzii Naționale de Mediu reprezintă un prilej de a transmite sibienilor că vom continua acțiunile noastre de control, în scopul prevenirii și reducerii poluării factorilor de mediu, a prejudiciilor aduse mediului și pentru conservarea patrimoniului natural, în beneficiul acestei generații și al generațiilor viitoare. De asemenea, vom continua și acțiunile de informare și conștientizare a tinerei generații cu privire la responsabilitatea pe care o au față de mediul înconjurător.

Doresc ca împreună să înţelegem că viitorul nostru şi al copiilor noştri depinde de atitudinea fiecăruia dintre noi pe care o avem faţă de natură.

Totodată, cu această ocazie, doresc să felicit întreaga echipă a Comisariatului Județean Sibiu pentru implicarea și profesionalismul de care dă dovadă în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu”, a declarat, cu această ocazie, comisarul șef Constantin Dragomir.

Împreună cu oaspeții lor, comisarii au plantat 40 de flori în curtea instituției.

O echipă de comisari sibieni s-a aflat, tot astăzi, la Școala gimnazială din Poplaca, unde elevii îndrumați de profesoara pentru învățământul primar Ana Muntean au avut parte de o lecție de ecologie.

Ziua Gărzii Naționale de Mediu este sărbătorită în fiecare an, pe 12 martie, dată care a fost stabilită printr-un ordin de ministru din 2007.


Mihai COLIBABA

One Comment

  1. miki maus says:

    Nu v-ar fi rusine. Era mai bine sa fi plantat in curtea scolii ca sa aplice „ecologia”. Bine ca nu I-ati pus sa stranga gunoaiele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*