Comisia interguvernamentală româno-germană pentru problematica etnicilor germani din România se va întâlni la Sibiu

Cea de-a XXII-a sesiune a comisiei interguvernamentale româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România va avea loc mâine, 13 iunie, la Sibiu.

În cadrul evenimentului, ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba, și împuternicitul Guvernului Federal al Germaniei pentru probleme imigranților de origine germană și minorități, Bernd Fabritius, vor susține declarații de presă la ora 17.25, la sediul Prefecturii Sibiu.

Ministrul George Ciamba cu dr. Bernd Fabritius / foto: MAE

Comisia, înființată în 1992, se reunește anual, alternativ în România şi în Germania, și reprezintă un instrument privilegiat de aprofundare a relației dintre România și Republica Federală Germania, prin care cele două guverne prezintă proiecte în scopul păstrării identității minorității germane din România din punct de vedere cultural, lingvistic, social și al conservării patrimoniului material. Co-președinția Comisiei este asigurată pentru partea română de către ministrul George Ciamba, iar pentru partea germană de către Bernd Fabritius, din Ministerul Federal de Interne.

În cadrul fiecărei sesiuni, cele două părți semnează un protocol care constituie un angajament pentru îndeplinirea celor convenite în timpul sesiunii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*