Comuna Sadu a rămas fără apă | ACTUALIZARE

ACTUALIZARE DUMINICĂ, 4 MARTIE: Aducțiunea a fost remediată în jurul orelor 21.00, după care au început manevrele de umplere și punere sub presiune a conductei. În această dimineață, la ora 4.00, toți locuitorii din Sadu aveau apă la robinete.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Cei 2.500 de locuitori ai comunei Sadu nu mai au apă la robinete, după ce aducțiunea Sadu a cedat, azi-noapte. Reparația va dura cel puțin câteva ore.

 

SC Apa Canal SA Sibiu anunță că, în cursul nopții trecute, s-a produs o avarie la aducțiunea Sadu – Cisnădie, în zona Tocile. În momentul de față, a fost sistată furnizarea pentru consumatorii din localitatea Sadu.

„Aducțiunea avariată alimentează cu apă Uzina Sibiu Sud, cea care asigură apă potabilă orașului Cisnădie și comunei Rășinari. Printr-o serie de manevre specifice, Uzina Sibiu Sud este acum alimentată din sursa Gura Râului, astfel încât Cisnădia și Rășinariul nu au de suferit de pe urma avariei din această noapte. Echipele de intervenție au fost mobilizate la fața locului și se estimează că defectul va fi remediat în această seară, iar mâine dimineață, duminică, 4 martie, locuitorii Sadului vor avea apă la robinete”, au declarat reprezentanții operatorului.

ACTUALIZARE: Thomas Roth, purtătorul de cuvânt al societății Apă Canal SA, a anunțat în jurul orei 13 că a fost efectuată săpătura în zona avariei. „Sunt pregătite bucățile de conductă ce vor fi sudate. Este o conductă de dimensiuni mari, din oțel, cu diametrul de 1.200 mm. Reluarea furnizării va avea loc conform estimării inițiale, respectiv duminică dimineață”, a precizat Roth.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*