COMUNICAT DE PRESĂ 20/19.12.2015: A 2-a instruire a rețelei de comunicatori în domeniul adaptării la schimbările climatice (P)

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în calitate de promotor al proiectului “Calea verde spre dezvoltare durabilă”, a organizat a 2-a instruire a rețelei de comunicatori în domeniul adaptării la schimbările climatice, ce a avut loc în perioada 16 – 18 decembrie 2015, în Predeal, la Hotel Carpați, județul Brașov.

Instruirea a fost organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, cu sprijinul partenerilor proiectului,  în cadrul Activității 1.2.2 – Stabilirea unei rețele de comunicatori în domeniul adaptării la schimbările climatice și a avut ca temă conceptul de adaptare la schimbările climatice, comunicarea aspectelor legate de adaptare la schimbările climatice, rolul rețelei de comunicatori.

La eveniment au participat 25 de persoane, reprezentanți ai departamentelor de comunicare și relații publice ale instituțiilor și autorităților publice din Regiunea 7 Centru – APM-uri, consilii județene, prefectura, companii din sectoarele vulnerabile, reprezentanti ai autorității publice centrale pentru protecția mediului, care vor colabora cu ofițerul de comunicare din proiect în activitățile de comunicare și publicitate, elaborarea materialelor informative utilizate în campania de informare și conștientizare publică, website și baza de cunoștințe.

Contact: ofițer proiect comunicare Melinda Dragomir, email: melinda.dragomir@caleaverde.ro telefon: +40740542008.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu este o instituție publică guvernamentală sub jurisdicția Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, un serviciu public deconcentrat, finanțat de la bugetul de stat.

Proiectul ”Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă” în valoare totală de 4.546.115 euro  este finanțat în cadrul Programului RO07 Adaptare la schimbări climatice, prin fonduri acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2009 – 2014, cu o sumă nerambursabilă în valoare de 3.822.997,51 euro, la care se adaugă cofinanțarea și cheltuielile neeligibile asigurate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Proiectul se derulează în perioada ianuarie 2015 – ianuarie 2017. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbările climatice și urmărește elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbări climatice.

###

Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro.


apm20

Click pentru a deschide imaginea la dimensiune mare!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*