COMUNICAT DE PRESĂ 24/09.03.2016 | Câștigătorii concursului studențesc “Calea verde în machete” (P)

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în calitate de promotor al proiectului “Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, a organizat vineri 26 februarie 2016 selecția echipelor de studenţi câștigători ai concursului naţional “Calea verde în machete”, desfășurat în cadrul proiectului Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă.

Premiile constau într-o vizită de studiu în Norvegia, pe o perioadă de 10 zile, în cursul lunii aprilie 2016, unde studenții vor avea oportunitatea întâlnirii experților norvegieni, vizitarea  unor obiective pentru studii de caz și a unor exemple de bună practică în domeniul adaptării la schimbările climatice. Toate cheltuielile legate de transport, masă și cazare vor fi asigurate din bugetul proiectului. Echipele câştigătoare sunt următoarele: Spiţă Radu și Zidaru Mihai Bogdan de la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, pentru proiectul cu titlul Adaptări antropice și soluții pentru schimbările climatice; Nițoaia Andrei și  Poncis Ionut-Răzvan de la Universitatea  „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca, pentru proiectul cu titlul Implementarea unui nou sistem educațional și informațional pentru adaptarea la schimbările climatice în județul Neamț, România; Bucurenciu Paul-Ştefan și Dordea Adelina de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, pentru macheta cu titlul Dispozitiv de reducere a prafului; Csibi Endre și Urcan David-Cătălin de la Universitatea  „Petru Maior” din Tg. Mureș, pentru macheta cu titlul Utilizarea torentelor de energie formate după ploi abundente pentru a produce energie electrică; Mărăcine Marius și Țițirigă Teodora Mariana de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, pentru macheta cu titlul Proiect aqua solar.

Machetele înscrise în concurs pot fi vizualizate pe website-ul proiectului, la adresa http://caleaverde.ro sau https://www.facebook.com/CaleaVerde.

„Agenţia pentru Protecţia Mediului continuă strategia de atragere a tinerilor spre spiritul ecologic prin organizarea de concursuri interactive, cu premii atractive şi utile. Astăzi am recompensat pentru munca depusă 10 studenţi care au participat la concursul “Calea verde în machete”,  un concurs de machete şi proiecte, desfășurat la nivel național, organizat de noi pe tema: o soluţie inovatoare în vederea adaptării la efectele schimbărilor climatice. Nu o să ne oprim aici şi o să ne continuăm munca de atragere a tinerilor spre dragostea de mediu, pentru că este important să lăsăm pe mâini responsabile viitorul planetei şi al generaţiilor următoare” – a afirmat Bogdan Gheorghe TRIF, Director executiv al APM Sibiu.

Contact: ofițer proiect comunicare Melinda Dragomir, email: melinda.dragomir@caleaverde.ro, website  http://caleaverde.ro, https://www.facebook.com/CaleaVerde, tel: +40740542008.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu este o instituție publică guvernamentală sub jurisdicția Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, un serviciu public deconcentrat, finanțat de la bugetul de stat.

Proiectul ”Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă” cu o valoare total eligibilă de 4.628.535 euro, beneficiază de o finantare în valoare de 3.934.254,75 euro din partea Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei prin Granturile SEE 2009 – 2014 și o cofinanțare în valoare de 694.280,25 euro,  asigurată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul Programului RO07 Adaptarea la schimbările climatice.

Proiectul se derulează în perioada ianuarie 2015 – ianuarie 2017. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbările climatice și urmărește elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbările climatice.

###

Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro.

csmachete